Bergsportdag 2016
Op zondag 13 maart gaven grote internationale klim- en bergsporters, onder wie Simone Moro, Leo Houlding en Chris Sharma lezingen op de Bergsportdag in de Jaarbeurs in Utrecht.

Grote namen
De lezinggevers zijn iconen in de internationale klim- en bergsportwereld. De Italiaan en The North Face Atleet Simone Moro voltooide twee weken geleden de eerste winterbeklimming van de beruchte ‘Killer Mountain’ Nanga Parbat (8126 meter hoog) in Nepal. Moro bereikte na meer dan tachtig dagen de top van de op acht na hoogste berg van de wereld op 26 februari 2016.

De Britse Berghaus klimmer en avonturier Leo Houlding leidde afgelopen jaar een vijfkoppig team op een verticale rotswand in het afgelegen Groenland. Na een maand in arctische omstandigheden, heeft Houlding een nieuwe route geopend op de 1200 meter lange Mirror Wall.

Afgelopen jaar bewees de Amerikaanse klimmer Chris Sharma dat hij heeft wat nodig is om de zwaarste routes ter wereld te klimmen. Net buiten Barcelona in Spanje klom hij El Bon Combat, een route van 9b/9b+. Op de Bergsportdag Zomer vertelde de Evolv klimmer over zijn drijfveren, ups en downs en kan hem het hemd van het lijf worden gevraagd tijdens een Q&A sessie.

Nederlands Team Sportklimmen en zevenkamp
Tijdens dit spannende jaar, waarin sportklimmen wordt toegelaten tot de Olympische Spelen van 2020 in Tokio is het Nederlands Team Sportklimmen erop gebrand enorm gemotiveerd zichzelf in de picture te klimmen. Ze stellen zichzelf voor op de Bergsportdag en deelden handtekeningen uit aan de kinderen die mee deden aan de 7 kamp. Een toffe nieuwe toevoeging was het interactieve klimspel, waarbij je als deelnemer zo snel mogelijk op de muur geprojecteerde bollen moest aantikken.

Bergsportdag
Wie zich wil goed wilde voorbereiden op zijn bergsportvakantie van dit jaar, kon niet om de grootste bergsportbeurs van Nederland heen. Behalve geïnspireerd raken door bijzondere lezinggevers, konden bezoekers meedoen aan workshops als ‘bergwandelen met kinderen’, ‘tas inpakken’ en ‘slacklinen’. Verder is elk zichzelf respecterend outdoormerk met een stand aanwezig op de Bergsportdag en konden bezoekers profiteren van speciale beursaanbiedingen. Fotografie: Zout Fotografie
95 photos · 749 views