new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Copenhagen wind power - vindmoller - Lynetten 20130420 0003F | by News Oresund
Back to photostream

Copenhagen wind power - vindmoller - Lynetten 20130420 0003F

Vindkraftverk, vindmøller, vid Lynetten och Refshaleøen i hamninloppet till København sett från Langelinie kaj, København - Copenhagen - Köpenhamn. Fotograferat den 20 april 2013.

Danmark har blivit världens ledande vindkraftsland. Hela den danska vindkraftsindustrin omsatte 7 miljarder euro och svarade för 6,4 procent av den danska exporten under 2011. Enligt branschorganisationen Vindmølleindustrin svarar den danska vindkraftindustrin för ungefär en fjärdedel av hela världsmarknaden för vindkraft.Vestas är Danmarks och troligen världens största tillverkare av vindkraftverk med närmare 18.000 anställda i slutet av 2012 och huvudkontor i Aarhus på Jylland och med nordeuropeiskt säljkontor i Malmö.Siemens Wind Power Division med 9.000 anställda och huvudkontor i Hamburg och stor tillverkning i Danmark efter köpet av danska Bonus Energy är en stor konkurrent.Enercon är en stor tysk vindkraftstillverkare med fabrik för tillverkning av vindkraftstorn i Malmö.

 

Foto: News Øresund – Johan Wessman.

© News Øresund.

Bilden får fritt publiceras under förutsättning att källa anges. Bilden får ej manipuleras.

The picture can be used freely under the prerequisite that the source is given. Photo manipulation is not allowed.

Originalfil tillhandahålles gratis, kontakta:

News Øresund, Malmö, Sweden.

www.newsoresund.org

News Øresund är en oberoende regional nyhetsbyrå som ingår i projektet Øresund Media Platform som drivs av Øresundsinstituttet i partnerskap med Lunds universitet och Roskilde Universitet och med delfinansiering från EU (Interreg IV A Öresund) och 14 regionala, icke kommersiella aktörer.

 

8,771 views
1 fave
2 comments
Taken on April 20, 2013