new icn messageflickr-free-ic3d pan white
20201230_Granskontroll Oresundsbron Lernacken_0127 | by News Oresund
Back to photostream

20201230_Granskontroll Oresundsbron Lernacken_0127

Den 22 december 2020 införde Sverige ett inreseförbud för alla inresande från Danmark (och Storbritannien). Det skapade köbildning vid den svenska gränskontrollen vid Öresundsbrons betalstation vid Lernacken i Malmö där bilden togs den 30 december 2020.

 

Inreseförbudet gäller till och med den 21 januari 2021. Undantag för inreseförbudet gäller svenska medborgare, godstransporter, diplomater samt personer som jobbar eller bor i Sverige. Från den 24 december utökades undantagen till att även omfatta personer som behöver komma in i Sverige på grund av trängande familjeskäl samt transittrafik mellan Själland och Bornholm genom Skåne för invånare på Bornholm samt dansk sjukvårdspersonal och sjukvårdstransporter. Däremot gör Sverige inte undantag för de danskar som äger 10 400 svenska fritidshus i Sverige eller personer som vill besöka vänner eller familj i Sverige. Inte heller görs undantag för transitresenärer som kommer via bil från Tyskland eller med flyg till Köpenhamns flygplats i Kastrup för vidare färd till Sverige. Det har gjort att många resenärer från Tyskland på väg till Sverige tvingats vända vid gränskontrollen.

 

Photo: News Øresund - Johan Wessman

© News Øresund - Johan Wessman (CC BY 3.0).

 

Detta verk av News Øresund är licensierat under en Creative Commons Erkännande 3.0 Unported-licens (CC BY 3.0). Bilden får fritt publiceras under förutsättning att källa anges. .The picture can be used freely under the prerequisite that the source is given. News Øresund, Malmö, Sweden

News Øresund är en oberoende regional nyhetsbyrå som är en del av det oberoende dansk-svenska kunskapscentrat Øresundsinstituttet..

www.newsoresund.org.

www.oresundsinstituttet.org

218 views
0 faves
0 comments
Taken on December 30, 2020