new icn messageflickr-free-ic3d pan white
20190412 nye job i skanske virksomheder | by News Oresund
Back to photostream

20190412 nye job i skanske virksomheder

To af tre nye skånske job skabes i småfirmaer

 

Illustration: Øresundsinstituttet

© Øresundsinstituttet

(CC BY 3.0).

 

I virksomheder med mindre end 50 ansatte er næsten to ud af tre Skånske job skabt i de seneste fem år. De større byer i Malmø og Helsingborg driver udviklingen og har størst jobskabelse. Det viser Sparbanken Skånes rapport, Skånsk konjunktur, udarbejdet i samarbejde med Øresundsinstituttet.

 

De små virksomheder driver jobskabelsen i Skåne. Antallet af arbejdspladser i virksomheder med under 50 ansatte er steget med otte procent, hvilket betyder 21.695 job i løbet af de sidste fem år. I 29 af Skånes 33 kommuner stiger antallet af ansatte i de små virksomheder. Samtidig falder antallet af job i virksomheder med 100 eller flere medarbejdere i store dele af Skåne. Det viser sammenligninger mellem virksomhedernes medarbejdere i april 2019 med samme data fra november 2013.

– I de senere år har vi set flere store virksomheder skrue ned for aktiviteterne og i nogle tilfælde forlade Skåne. Samtidig bemærker vi, at floraen af ​​mindre virksomheder udvikler sig stærkt. Analysen af ​​beskæftigelsesvæksten bekræfter dette billede, at Skåne har god grobund for iværksætteri, siger Rasmus Roos, bankchef hos Sparbanken Skåne i en kommentar.

Storbyerne Malmø og Helsingborg er vækstmotorerne i Skåne, og tegner sig samlet for 72 pct. af jobvæksten i Skånes erhvervsliv. Samlet set har Skåne-virksomhederne ca. 34.500 flere medarbejdere i dag end for fem år siden. Næsten 18.000 af disse job blev oprettet i Malmø og næsten 7.000 i Helsingborg, mens væksten i job i erhvervslivet er svagere i de mindre tætbefolkede nordlige og østlige dele af Skåne.

 

I Malmø og Helsingborg vokser de større virksomheder også, mens antallet af arbejdspladser i virksomheder med mere end 100 ansatte falder i byer som Lund, Kristianstad og Ystad. Det er kun i ni skånske kommuner, at der i dag er flere job i større virksomheder end for fem år siden. Universitetsbyen Lund har stadig den største andel af store virksomheder, men antallet af medarbejder i storvirksomhederne falder samtidig med, at de mindre virksomheder vokser.

– I de senere år har der været masser af udviklings- og vækstkapital på markedet. Mange mindre virksomheder har været i stand til at udnytte nye forretningsmuligheder, hvilket har bidraget til væksten. Så skal vi huske at store og små virksomheder ofte hjælper hinanden fremad, ikke mindst ser vi denne symbiose i Lund, siger Rasmus Roos. (News Øresund)

 

 

Illustration: Øresundsinstituttet

© Øresundsinstituttet

(CC BY 3.0).

 

Detta verk av Øresundsinstituttet är licensierat under en Creative Commons Erkännande 3.0 Unported-licens (CC BY 3.0). Bilden får fritt publiceras under förutsättning att källa anges. .The picture can be used freely under the prerequisite that the source is given.

 

www.oresundsinstituttet.org

281 views
0 faves
0 comments
Uploaded on April 12, 2019