Un NàuFraG a VeNèCia (Mataró)
Un NàuFraG A VeNèCia
Noemí Carrau Gual

Exposició a Mataró (Barcelona)
Del 21 febrer al 7 d'abril 2013

Programa d'activitats:
Català - Español - Italiano - English

Llibre "Poemes de Llunes Blaves"
Demana el teu exemplar a la Llibreria online
Català - Español - Italiano - English

Visita virtual:
Vídeo inauguració - Ateneu mataroní
Vídeo inauguració - TV Maresme
Vídeo curt exposició - Sergi López
Vídeo llarg exposició - Sergi López

Crítica i comentaris:
Mataró Ràdio - nota de premsa
Tribuna Maresme - nota de premsa
Stravaganza veneciana - Marta Teixidó

Estimat nàufrag,

Aquest és un espai dedicat als somiadors en el qual he volgut compartir el meu viatge amb tots aquells que saben descobrir la màgia de les petites coses i viuen creant nous horitzons.

“Un NàuFraG a VeNèCia” és una exposició itinerant que es va inaugurar l’any 2012 a Venècia i després a la meva ciutat natal, Vilassar de Mar. Ara, en el 2013 continua a Mataró. Els protagonistes de la mostra són Venècia, la Nit i els Somnis. El món oníric sempre m’ha fascinat i ha sigut la principal font de recerca i d’inspiració en la meva activitat artística.

Venècia és una sirena que, amb el seu cant de Llibertat, convida les ànimes errants a naufragar en el temps i, a poc a poc, alimenta el desig d’abastar realitats impossibles. És per això que dedico aquesta mostra a la ciutat de la boira i, en especial, a San Cassian, una petita plaça situada en el cor de Venècia, on ara fa 4 anys va començar aquesta gran aventura.

Sota la llum dels estels, he construït una nau amb veles de somnis amb un pessic de màgia veneciana, on cada element és una finestra oberta al món oníric. Un espai de diàleg amb les imatges i les sensacions que transmeten.

La mostra presenta dibuixos, fotografies i llibres d’artista a través d’una atmosfera molt suggestiva i rica de detalls que ha estat especialment dissenyada per Orgia dei Sensi.

L’Art parla el llenguatge secret de les emocions, captura l’ull i també l’esperit. Ens atrapa com l’última escena d’una pel•lícula i ens pertany durant uns quants segons, com el sabor agredolç de la xocolata. Són colors i experiències viscudes que, molt sovint, escriuen les pàgines més boniques de la nostra història.

Com a contrast en relació als meus dibuixos de caràcter surrealista, l’exposició presenta per primera vegada les excepcionals i úniques imatges del fotògraf alemany Matthias Scholz www.photography.sognare-venezia.net

Som dos nàufrags compartint diferents mirades envers una ciutat que ens ha acollit com una mare amb les seves mans d‘aigua.

Venècia ha estat el punt de trobada del nostre viatge, així doncs, aprendrem a descobrir i estimar aquest lloc, fins que la ciutat continuï estimulant la nostra Fantasia.

Des d’ingràvides terres venecianes, llancem un missatge d’esperança a tots els nàufrags que han escollit fer-se a la mar en plena nit i sense carta de navegació, seguint l’extraordinària Ruta dels Somnis.

Bon viatge!!
Noemí Carrau Gual


La mostra està oberta:
De dimarts a dissabte feiners de 17:30 a 20:30h
Diumenges i festius d'11:30 a 13:30h i de 18:30 a 20:30h

www.nacasona.net
122 photos · 1 video · 436 views
2