new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Trance Gate Cover | by TRANCE  GATE
Back to photostream

Trance Gate Cover

Inteleptii (rishi) afirma ca starea de aliniere sau de coerenta, la care ajungem in cursul transei mistice(samadhi), exista deja in noi in stare potentiala, insa in lipsa unei treziri spirituale(a unei alinieri) nu suntem constienti de aceasta stare de unitate si de fuziune, care se manifesta in universul holografic; Analiza in detaliu a fiecarei ramuri (anga) apare in cursul urmatoarelor sutra.

Les sages de l’Orient (rishis) nous apprennent que l’état d’Unité existe déjà à l'état potentiel en nous, mais, en absence d’un éveil spirituel adéquat, nous ne sommes en général pas conscients de cet état d’union et de fusion qui est manifestee dans l’universe holographique.

 

Fiecare ramura(anga) din "Calea octupla de centrare" (ashtanga yoga), prezentata de Patanjali in Yoga Sutra, poate conduce singura la intrarea in transa mistica, la realizarea starii de functionare holografica (samadhi), in care se suspenda dualitatea sau diferenta subiect -obiect. Fiecare dintre cele opt ramuri [ 1.yama; 2. niyama; 3.asana; 4.pranayama; 5.pratyahara; 6.dharana; 7.dhyana si 8.samadhi] este o cale care conduce la aceeasi destinatie(transa mistica), iar acest lucru este evidentiat de experienta concreta a misticilor, sfintilor, shamanilor si psihoterapeutilor. Suntem obligati sa pastram unitatea informationala a mesajului lui Patanjali, iar acest lucru impune renuntarea la interpretarea secventiala a practicii centrarii. Centrarea se poate obtine imediat, "acum si aici" de catre cei ce practica devotiunea, rugaciunea, metoda de relaxare pilotata auditiv (creata de Dan Mirahorian), daca sunt absorbiti total in ceea ce fac..Daca nu ar fi fost posibila centrarea si intrarea in transa mistica prin asceza(tapas), o componenta a Niyama (care se refera la practici pt. impacarea cu noi insine), atunci Patanjali nu ar fi facut afirmatiile din YS 4.1.: Siddhis( puterile divine, supranaturale, harurile, darurile, si alte desavarsiri ori perfectiuni -efecte ale centrarii sau ajungerii la "Altar") se pot realiza de asemenea prin nastere (ca rezultat al ingineriei genetice; vedeti referiri la activitatea EBE, asuras, in comentariul: YS 4.1; ), prin utilizarea ierburilor(droguri), prin intonarea mantrelor [azi descoperim ca ADN-ul este reparat de catre incantatii, de catre "rugaciunea permanenta", care sincronizeaza automat respiratia(pranayama) si fixeaza fluxul mental (dharana, dhyana)], prin tapas(asceza;austeritate) sau prin transa (samadhi)". Asceza (tapas) este un ingredient al tuturor abordarilor concrete ale practicii Centrarii[Yoga], fiindca toate necesita atingerea unui un prag critic al implicarii, al efortului neintrerupt,al inflacararii;

Imobilizarea corpului intr-o pozitie cheie (asana) poate induce de asemenea "transa de pozitie", iar acest lucrueste cunoscut azi fiziologilor, asa cum era si este cunocut shamanilor de pe toate meridianele. Shamanismul a utilizat numeroase modalitati de imobilizare a corpului(asana) pt. a intra in transa ("legarea"; "ingroparea rituala"; "impachetarea"). Ocultismul si ulterior hetero si autohipnoza au provocat inductia transei si declansarea capacitatilor supranaturale prin fixarea atentiei(dharana). Marchizul de Puységur a descoperit, ca inductia transei, prin metoda invatata de la Mesmer, declanseaza intrarea in Banca de Date a universului si clarvederea la un tanar cioban (care avea toate capacitatile celui mai mare medium al Americii: Edgar Cayce). Milan Ryzl, Hellen Wambach au declansat in transa hipnotica regresia si progresia- cunoasterea trecutului si a viitorului; alti cercetatori"(Ingo Swam) au elaborat tehnici de calatorie astrala si de vedere la distanta(RV-Remote Viewing); Imobilizarea privirii e doar o modalitate de fixare a atentiei(dharana). Vracii arabi(marabout) intra singuri in transa clarvazatoare (pt. a descoperi solutia terapeutica la o anumita maladie) fixand cu privirea (in lb.skrt.:trataka) taisul unui cutit infipt in masa, pe care tin barbia imobila.Buddhismul zen isi incepe practica spirituala care conduce la"starea de trezire" cu dhyana(meditatia), care consta in asezarea (zazen) corpului si a mintii. Numele "zen"(prescurtare a cuvantului "zenna" sau "zenno") este transcriptia japoneza a termenului chinezesc ch'an-na(prescurtat: "ch'an"), el insusi derivat din sanskritul dhyana, care descrie o stare de concentrare a spiritului si de reculegere, o stare in care sunt abolite toate distinctiile intre subiect si obiect, intre Eu si Tu, intre adevarat si fals; pentru alte detalii vedeti si ierarhizarea corpurilor sau a invelisurilor materiale, energetice si informationale (kosha; sharira;deha), care ne arata ca traim intr-un univers manifestat care este o desfasurare a ceva deja intreg si complet , iar nu o evolutie; nu avem nevoie sa construim ceva , ci sa deschidem fereastra spre ceea ce este, sa ne reamintim cine suntem.(vedeti in carte comentariul la sutra YS 2.29)

see more on/vedeti cartea "POARTA TRANSEI/TRANCE GATE"

pe:

www.scribd.com/Guided_Awakening

459 views
0 faves
0 comments
Taken on April 27, 2009