new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Pont Saint-Bénezet, Avignon | by Vıllorbına
Back to photostream

Pont Saint-Bénezet, Avignon

El Pont Saint-Bénézet és un famós pont medieval sobre el riu Roine que creuava des de la ciutat d'Avinyó fins Villeneuve-lès-Avignon. Forma part del Patrimoni de la Humanitat des de l'any 1995, juntament amb el Palau dels Papes, la catedral i Petit Palais, a més de les antigues muralles de la ciutat. Representa el desenvolupament tècnic aconseguit en el segle XII, i és conegut també per una famosa cançó francesa Sur le pont d'Avignon.

 

Segons la llegenda, la construcció del pont va ser inspirada per sant Bénézet, un nen pastor local al que els àngels van manar construir un pont sobre el riu. Encara que al principi va ser ridiculitzat, ell dramàticament va demostrar la seva inspiració divina alçant miraculosament un enorme bloc de pedra. Va obtenir suport per al seu projecte de rics mecenes que van formar una Germandat del Pont per dotar la construcció del mateix. Després de la seva mort, va ser enterrat en el propi pont, en una petita capella que roman en una de les pilastres supervivents del pont, a la banda d'Avinyó.

 

El pont al principi creuava el riu Roine entre Avinyó i Villeneuve-lès-Avignon a la riba esquerra. Va ser construït entre 1171 i 1185, amb una longitud original d'uns 900 metres. Sobre les pilastres de pedra d'un pont romà es va tendir primer un pont de fusta, que va ser destruït l'any 1226 per la seva setge francès durant la croada albigesa. Posteriorment va ser reconstruït diverses vegades, ja en pedra, patint nombrosos esfondraments durant les crescudes del riu. Conforme passaven els segles, s'anava fent cada vegada més perillós conforme els arcs s'esfondraven i eren reemplaçats per seccions en fusta desmanegades.

 

Al final, després d'una forta crescuda del Roine en 1660 el pont va quedar en les condicions que presenta actualment, fora d'ús, ja que la inundació es va dur gran part de l'estructura. Va ser posteriorment abandonat i no es van fer més intents de reparar-ho. Des de llavors, els arcs supervivents s'han anat caient successivament o han estat enderrocats.

 

Actualment queden quatre dels vint-i- arcs que va tenir. Sobre un d'ells hi ha una petita capella romànica, anomenada de sant Bénézet o de sant Nicolau ; el primer nom obeeix al fet que és el lloc en què es va enterrar el cos de sant Bénezet, el segon al fet que estava dedicada a sant Nicolau, patró dels mariners del Roine. Inicialment van resar a la capella de sant Nicolau en el propi pont, on estava també enterrat el cos de sant Bénézet, però la progressiva decadència del pont va portar als clergues a rebutjar celebrar serveis per por d'un ensorrament total. Es va erigir una nova capella en terra ferma al segle XVIII al peu del pont, a la banda d'Avinyó.

 

Pàgina a la UNESCO World Heritage List.

 

A Google Maps.

291 views
2 faves
5 comments
Taken on August 28, 2017