Εορτή της Παναγίας της Ρευμοκρατούσης - Γέφυρα Θεσσαλονίκης 16 /04/ 2018
Το πρωί της Δευτέρας της εβδομάδος του Θωμά, 16 Απριλίου ε.έ., ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου, προέστη στις εόρτιες εκδηλώσεις, επί τη εορτή της Παναγίας της Ρευματοκρατούσης, οι οποίες έλαβαν χώρα εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας της Ρευματοκρατούσης και του Αποστόλου Θωμά, της ιστορικής περιοχής της Γεφύρας Θεσσαλονίκης.
Στην ομιλία του προς το παριστάμενο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου που τιμάται όλος ιδιαιτέρως στην περιοχή της Γέφυράς και όπου φυλάσσεται η περισπούδαστος εικόνα Της, την οποία μετέφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας από την Ανατολική Θράκη, καθώς επίσης εξέφρασε θερμού λόγους ευχαριστίας προς το πρόσωπο του επιχώριου Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου για την πρόσκληση που του απεύθυνε να προστεί των εκδηλώσεων σε ένα Ναό όπου συνδέετε όλος ιδιαιτέρως λόγω του ότι, από εδώ ξεκίνησε την διακονία του εν τη Εκκλησία το έτος 1975, πραγματοποιώντας το πρώτο του κήρυγμα και έχοντας την γενική οργάνωση της λειτουργίας των Κατηχητικών Σχολείων.

αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Μετανοίας καθώς επίσης και στο κατανυκτικό Τροπάριο της μοναχής Κασσιανής, το οποίο και απέδωσε με θαυμάσιο τρόπο ο χορός των Ιεροψαλτών υπό την άριστη διεύθυνση του Άρχοντα Υμνωδού της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεωργίου Φερεντίνου.
190 photos · 2,677 views
1