new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Estany d'Engolasters | by Salva Mira
Back to photostream

Estany d'Engolasters

Viatge estiu 2008

 

Engolasters és un poble de la parròquia andorrana d'Escaldes-Engordany situat en un replà a 1.504 m d'altitud i presidit per l'esglèsia de Sant Miquel d'Engolasters. Etimològicament vol dir que «engull els astres».

Al nord, dins la parròquia d'Encamp, hi ha l'estany d'Engolasters, d'origen glacial amb 17 m de profunditat, emissari del riu d'Engolasters que és afluent de la Valira d'Encamp. La llegenda diu que aquí hi havia un poble de descreguts que va ser engolit per l'aigua. De nit es concentraven les bruixes andorranes, es despullaven i xipollejaven a l'aigua. Els homes d'Engolasters pujaven a espiar-les, però si cap home era descobert les bruixes el convertien en un gat negre. Diuen que les bruixes van desaparèixer a principis del segle XX coincidint amb la instal·lació de les antenes de Ràdio Andorra i la construcció d'una presa per la central de les Forces Hidroelèctriques d'Andorra, inaugurada el 1934.

 

Engolasters es un pueblo de la parroquia andorrana de Escaldes-Engordany situado en un rellano a 1.504 m de altitud y presidido por la iglesia de San Miguel de Engolasters. Etimológicamente quiere decir que «engulle los astros».

Al norte, dentro de la parroquia de Encamp, hay el estanque de Engolasters, de origen glacial con 17 m de profundidad, emisario del río de Engolasters que es afluente de la Valira de Encamp. La leyenda dice que aquí había un pueblo de descreídos que fue engullido por la agua. De noche se concentraban las brujas andorranas, se desnudaban y chapoteaban en la agua. Los hombres de Engolasters subían a espiarlas, pero si ningún hombre era descubierto las brujas le convertían en un gato negro. Dicen que las brujas desaparecieron a principios del siglo XX coincidiendo con la instalación de las antenas de Radio Andorra y la construcción de una presa por la central de las Fuerzas Hidroeléctricas de Andorra, inaugurada el 1934.

 

1,000 views
4 faves
31 comments
Taken on July 26, 2008