Nederlands paviljoen Wereldtentoonstelling Dubai
Met een paviljoen dat geen gebouw is maar een eigen biotoop en waarin het verbinden van water, energie en voedsel centraal staat, neemt Nederland deel aan de Dubai EXPO 2020. Een paviljoen als circulair klimaatsysteem zorgt voor een belevenis waarmee de zintuigen van dagjesmensen en zakelijke bezoekers worden geprikkeld.

Dat heeft de Nederlandse Consul- Generaal in Dubai samen met het consortium dat verantwoordelijk is voor het ontwerp vandaag in Dubai bekendgemaakt.

Het paviljoen is een van de hoogtepunten van de meerjarige Nederlandse campagne in de Golfregio, waarin de Nederlandse kennis en kunde op het gebied van water-energie-voedsel centraal staan.

-----

Tussen 1 oktober 2021 en 1 april 2022 is de 35e wereldtentoonstelling in Dubai. Het is de eerste wereldtentoonstelling in het Midden-Oosten. Onder het thema ‘Connecting minds, creating the future’ presenteren 192 deelnemende landen ideeën, innovaties en technologieën.

De Nederlandse deelname heeft tot doel Nederlandse stakeholders uit de publieke en private sector een platform te bieden om zowel vooraf als tijdens de Dubai-EXPO hun netwerk en positie in de Golfregio te versterken.

-----

Zie ook: www.dutchdubai.com
29 photos · 3 videos · 974 views