new icn messageflickr-free-ic3d pan white
200615 Blok Schiphol Wijs op Reis 6556 | by Ministerie van Buitenlandse Zaken
Back to photostream

200615 Blok Schiphol Wijs op Reis 6556

Nederlanders kunnen weer op vakantie in 16 Europese landen

 

Ook grenzen Frankrijk weer open voor Nederlandse toeristen

 

Nederlanders kunnen vanaf nu op vakantie in zestien landen in de EU/Schengen zone. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor deze landen is afgeschaald van ‘oranje’ naar ‘geel’. Het gaat om de landen België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Frankrijk, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Polen, Portugal, Tsjechië en Zwitserland.

 

Nieuwste op de lijst van landen die per 15 juni hun grenzen hebben geopend is Frankrijk, het land dat volgens het CBS het meeste aantal Nederlandse vakantiegangers trekt. Per jaar gingen meer dan een miljoen Nederlanders in Frankrijk op vakantie.

 

Minister Blok van Buitenlandse Zaken brengt maandagochtend 15 juni een bezoek aan Schiphol om in gesprek te gaan met reizigers over het belang van een goede reisvoorbereiding deze zomer.

 

Ook verwelkomt hij op de luchthaven de Franse staatssecretaris voor Europese Zaken Amélie De Montchalin, die bij minister Blok op bezoek komt op de eerste dag van de Franse grensheropening. Blok en De Montchalin overleggen later op de maandag in Den Haag over komende zomer en het economisch herstel van de EU na de coronacrisis.

 

411 views
0 faves
0 comments
Taken on June 15, 2020