new icn messageflickr-free-ic3d pan white
171026 Overdracht ministerie van Buitenlandse Zaken | by Ministerie van Buitenlandse Zaken
Back to photostream

171026 Overdracht ministerie van Buitenlandse Zaken

Minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken en minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zijn donderdagmiddag beëdigd in het nieuwe kabinet Rutte-III. Aansluitend heette secretaris-generaal Joke Brandt hen van harte welkom op het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de officiële overdracht.

 

Minister Zijlstra neemt de portefeuille van Bert Koenders over. Hij wordt verantwoordelijk voor het Nederlandse buitenlandbeleid, inclusief Europa en internationaal cultuurbeleid, en heeft de algemene leiding over het ministerie. Zijlstra was voorzitter van de VVD in de Tweede Kamer. In het kabinet Rutte-I was hij eerder staatssecretaris van Cultuur.

 

Minister Kaag was sinds december 2014 speciaal coördinator voor de VN-missie in Libanon. Ook stond zij aan het hoofd van de ontwapeningsmissie die leidde tot de ontmanteling van chemische wapens in Syrië. Zij volgt Lilianne Ploumen op, op de portefeuille buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking. Ook is ze verantwoordelijk voor het internationaal milieu- en klimaatbeleid. Ploumen maakt sinds de verkiezingen van maart 2017 deel uit van de Tweede Kamer voor de PvdA.

 

 

229 views
0 faves
0 comments
Taken on October 26, 2017