new icn messageflickr-free-ic3d pan white
170618 Handelsmissie India | by Ministerie van Buitenlandse Zaken
Back to photostream

170618 Handelsmissie India

Nederlandse bedrijven zien steeds meer kansen in Zuid-India. Daarom investeert Nederland in de opening van een nieuw Consulaat/NBSO in Bangalore om BV Nederland bij te staan bij het realiseren van deze marktkansen. En organiseert van 18 - 23 juni 2017 een economische missie naar Zuid-India (New Delhi, Bangalore en Hyderabad) in aanwezigheid van Marten van den Berg, directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

India

India biedt met een bevolking van 1,3 miljard mensen en een sterk groeiende goed opgeleide middenklasse een grote potentiële afzetmarkt voor het Nederlandse bedrijfsleven. De Indiase economische groei loopt naar verwachting in 2016-2017 verder op tot 7,8%, de consumentengoederenmarkt groeit met 15% en het investeringsklimaat is aantrekkelijk. Het is dan ook geen wonder dat IMF de Indiase economie aanmerkt als een bright spot.

 

Tijdens deze missie ligt de focus op de volgende thema’s:

•Smart cities

•High Tech

 

Deze thema’s zullen naar verwachting interessant zijn voor bedrijven en kennisinstellingen uit de HTSM-sectoren: IT (cyber security, serious gaming, e-health); Medtech (medical devices, hospital infrastructure, e-health); space/aerospace; precision engineering; smart manufacturing/talent of Indian engineers. Ook voor bedrijven en kennisinstellingen uit de sectoren Life Science & Health, fintech, water en logistiek en infrastructuur is deze missie interessant.

 

Tijdens de missie komen onderwerpen aan de orde als: duurzame stedelijke ontwikkeling, stedelijke mobiliteit, watermanagement, een goede gezondheidszorg, wetenschappelijke samenwerking, robotica.

1,682 views
0 faves
0 comments
Taken on June 20, 2017