13-01-2015 Nieuwe Pekela Tilstraat H 31 uitslaande brand Grondverzet en Zeeftechniek J.Kuiper
Dinsdagochtend omstreeks half 10 zijn we gealarmeerd voor een brand in een garagebox aan de Tilstraat in Nieuwe Pekela. Al tijdens het aanrijden van de eerste eenheid is besloten, gezien de forse rookontwikkeling, om meerdere eenheden te alarmeren.

Bij aankomst bleek dat de brand, in een loods van circa 20x30 meter, al volledig uitslaand was. Aan de achterzijde van de loods bleken een tiental garageboxen te zijn. De eerste inzet was gericht om overslag naar deze garageboxen te voorkomen. Voor een vijftal boxen is dit helaas niet gelukt. De loods en een aantal garageboxen kunnen als verloren worden beschouwd.

Gewonden

Tijdens een eerste bluspoging is een medewerker van het bedrijf gewond geraakt aan zijn handen. Hij heeft de loods op tijd kunnen verlaten. Voor controle is deze persoon middels een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

NL Alert

Gezien de forse rookontwikkeling hebben we een NL Alert laten verspreiden voor de Pekela’s. Hierin hebben we geadviseerd om bij hinder van de rook de ramen en deuren te sluiten. Dit advies is aan het begin van de middag weer ingetrokken.

Ten tijde van de brand zijn de wegen rondom het incident afgesloten geweest voor al het doorgaand verkeer.

tekst : @BRWGroningen
105 photos · 282 views
1