V Conferència catalana “Tinguem cura del planeta”. Abril 2016
La Conferència Internacional de Joves Tinguem Cura del Planeta és un procés que convida joves de tot el món a reflexionar i actuar per millorar el planeta. És un procés educatiu que busca el compromís i la responsabilitat dels joves per superar la crisi social i ambiental que pateix el nostre planeta, mitjançant un procés interactiu dut a terme per joves d’entre 13 i 16 anys de diferents localitats, regions, països i continents que aprenen i actuen units per un objectiu comú: tenir cura del planeta.

A Catalunya, la Conferència Internacional de Joves es concreta en el procés Tinguem Cura del Planeta, el qual apropa la dimensió de la política ambiental a l’educació reglada. Mobilitza i compromet el jovent a analitzar i debatre, amb la resta de la comunitat educativa, els principals reptes socioambientals actuals. És un procés de construcció de l’aprenentatge en el qual el jovent es reuneix, delibera sobre els temes proposats i escull representants que han de comunicar les idees acordades en diferents espais d’intercanvi. Aquest procés inclou la realització de conferències escolars, nacionals i internacionals.

El seguiment d’aquest procés és realitza des de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) i la Societat Catalana d’Educació Ambiental (SCEA), amb el suport principal de l'Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, així com la col·laboració de la Fundació Vincles i UNESCO.cat.
33 photos · 27 views