new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Vidrà (Osona) - HDR + 7RAW | by Aniol I
Back to group

Vidrà (Osona) - HDR + 7RAW

Vidrà és un d'aquells casos ben singulars en l'administració/distribució territorial arreu del país.

En efecte, el 1968 es creà el municipi de la Vall d'en Bas; integrat per Sant Esteve d'en Bas, Sant Privat d'en Bas, Santapau i Joanetes. Aquí cal afegir-hi el nucli de Vidrà i el veinat de Ciuret. El tema rau en què essent VIdrà de la comarca de Osona, per encar no 50m. pertany a la província de Girona. Cosa ben curiosa, si hom té en conta que l'esmentada comarca és integrament barcelonina. Com sigui.

Per altra banda, tots els altres municipis esmentats, formen part de l'admirable i entranyable comarca gironina de la Garrotxa. Endemés, Vidrà té un límit no gens ben definit, pel cap baix, vers el nordoest, amb el Ripollès. D'aquí que hom, en qualqunes avinenteses, s'hagi apressat a parlar del Vidranès. Vet aquí.

El que si queda clar, és que el municipi és fronterer amb tres comarques que, repetiré: Osona (Barcelona), Ripollès (Girona) i la Garrotxa (Girona). Per arrodonir ben bé aquesta informació, se'm va venir a la pensa de demanar a alguns dels seus habitants que en pensaven. La resposta, promte i sense vacil·lar, va ésser: "Vidrà és d'Osona". Doncs, això.

686 views
1 fave
4 comments
Taken on August 2, 2008