new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Burrowing Owl -  Coruja-buraqueira 300 mm - 12 | by Lucas Mendes BH
Back to photostream

Burrowing Owl - Coruja-buraqueira 300 mm - 12

The Burrowing Owl (Athene cunicularia) is a tiny but long-legged owl found throughout open landscapes of North and South America. Burrowing Owls can be found in grasslands, rangelands, agricultural areas, deserts, or any other open dry area with low vegetation. They nest and roost in burrows, such as those excavated by prairie dogs (Cynomys spp.). Unlike most owls, Burrowing Owls are often active during the day, although they tend to avoid the midday heat. But like many other kinds of owls, Burrowing Owls do most of their hunting from dusk until dawn, when they can use their night vision and hearing to their advantage

  

__________________________

 

A coruja-buraqueira (Athene cunicularia, anteriormente Speotyto cunicularia), também chamada caburé-do-campo, coruja-do-campo, coruja-mineira, corujinha-buraqueira, corujinha-do-buraco, guedé urucuera, urucureiae urucuriá, recebe o nome de "buraqueira" por viver em buracos cavados no solo. Embora seja capaz de cavar seu próprio buraco, prefere os buracos abandonados de outros animais. É uma coruja terrícola e de hábitos diurnos, embora tenda a evitar o calor do meio-dia. Ocorre do Canadá à Terra do Fogo, bem como em quase todo o Brasil, mas com a exceção da Amazônia. Tais aves chegam a medir até 27 centímetros de comprimento. Vivem, no mínimo, nove anos em habitat selvagem e dez em cativeiro. Coloca geralmente de seis a doze ovos. Costumam viver em campos, pastos, restingas, desertos, planícies, praias e aeroportos. Os predadores documentados dessa coruja incluem texugos, serpentes e doninhas.

 

430 views
0 faves
0 comments
Taken on February 2, 2012