affiches LAN-collectie
De LAN affiches-collectie bestrijkt een periode van ruim 40 jaar.
Eind 2011 kreeg Lesbisch Archief Nijmegen de affiches van Dokumentatiecentrum De Feeks dat de deuren moest sluiten. Ook COC Nijmegen, door de verkoop van Villa Lila tijdelijk zonder onderdak, schonk in 2011 affiches. Daardoor is de collectie zeer gevarieerd en geeft ze een goed beeld van de ‘roerige aksie’jaren van de vele emancipatiegroepen in Nijmegen tot in de ‘diverse’ jaren nu.

Dit album bevat de affiches die al gescand en deels beschreven zijn, gerangschikt naar jaartal, beginnend in de jaren 70. Elk affiche vertelt een eigen verhaal. Graag zien we ook jouw herinnering toegevoegd. Heb je iets op te merken over een affiche of de beschrijving? Schrijf hier je commentaar of mail ikwashierook@lesbischarchief.nl ovv. de titel. Je bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Goed om te weten:
RegenboogGemeente Nijmegen ondersteunt digitaal beschikbaar maken van de lhbt-geschiedenis in de regio. Ook Soroptimistclub Nijmegen moedigt aan de vrouwen/actie-pamfletten te behouden voor de jongere generaties.

Uiteindelijk gaan de originele affiches naar de klimaatgestuurde opslag van het Regionaal Archief Nijmegen.

We proberen nog meer financiering rond te krijgen. Want we zijn nog veel meer van plan met dit project. Lesbisch Archief Nijmegen kan jouw steun goed gebruiken.
He-ho-le-bi-trans-v/m-anders? Voeg jouw kleur toe en word Vriendin!
269 photos · 435 views
1 3