De Kunst van het Koorddansen - 22/5/16
Op 19, 20, 21 en 22 mei speelt om telkens 20u in de schouwburg van Luchtbal de voorstelling ‘de kunst van het koorddansen’.

Het is de masterproef in Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen die Corinne Heyrman maakte samen met enkele mensen die ze leerde kennen in de wijk (Esperanza Lima, Oscar Gutierrez, Robert Claessens, Yassine Boubout, Eveline Pilime, Naqibullah Radmal), de scenografe (Marrigje Spoelstra) en drie muzikanten (Vik Van Gyseghem, Michiel Dondeyne en Henri Ardui).

Het brengt niet één verhaal, maar vele verhalen van verschillende mensen met verschillende achtergronden. De voorstelling is begonnen met de vraag hoe belangrijk het kennen van je afkomst is. In hoeverre is het geromantiseerd om je ‘roots' op te zoeken? In hoeverre moeten onze ‘roots’ kennen om onszelf te zijn, om een identiteit te hebben? Wat is dat, ‘jezelf zijn'? Is onze afkomst ons kader, mooi op het dressoir in de woonkamer, of onze kooi, kil in de dierentuin?

"Een afkomst kan complex zijn, een bestemming is onzeker, maar elke ervaren koorddanser weet dat de grote opdracht het vinden van de balans op het touw ertussen is.”
48 photos · 42 views