new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Predock Venice | by ken mccown
Back to group

Predock Venice

Venice beach house by Antoine Predock, a classic from the '80's.

 

The house is a concrete shell, with the primary floor lifted a couple of feet up above the ground. Black polished granite articulates the displacement, at the end of the house on the beach side, becoming a reflecting pool and a waterfall.

 

The black granite pulls into the house through a red-framed window that pivots vertically around a center pin. When entering the house, the granite tapers back to the entry creating a forced perspective of polished granite towards the red-framed window.

 

Thus, the polish of the granite, with the terminal reflecting pool-a view is foreshortened to the ocean from the entry!

 

View On Black

4,722 views
13 faves
12 comments
Taken on July 19, 2008