new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Orió i llum zodiacal | by jordi.fraxanet
Back to photostream

Orió i llum zodiacal

Quan comença la primavera ens acomiadem de la constel·lació que regna durant l'hivern, Orió (a l'esquerra) i podem admirar la subtil llum zodiacal, que veiem a la dreta, on es va amagar el sol. Dura molt poc temps, el millor moment a l'hemisferi nord és el crepuscle astronòmic després de la posta del sol, durant els mesos de Febrer a Abril i cal un cel molt fosc per intuir-la. En el revelat de la foto es pot realçar lleugerament per apreciar la forma de piràmide inclinada cap a l'esquerra des de l'horitzó seguint l'eclíptica (el camí dels planetes). La llum zodiacal es produeix pel reflex de la llum del sol a la pols interplanetaria situada en el pla de rotació dels planetes i efectivament es comprovar que finalitza on esta Mart, aquest planeta ataronjat a l'esquerra de les Plèiades.

Cada any intento capturar-la en un entorn diferent per gaudir de la màgia d'aquest fugisser fenomen astronòmic. Un cop la veig a la pantalla de la càmera ja em sembla que la intueixo amb els meus ulls meravellats.

 

Sony A7s/Samyang 24 mm

 

----------------

En el inicio de la primavera nos despedimos de la constelación que reina durante el invierno, Orión (a la izquierda) y podemos admirar la sutil luz zodiacal, que vemos a la derecha, donde se escondió el sol. Dura muy poco tiempo, el mejor momento en el hemisferio norte es el crepúsculo astronómico después de la puesta del sol, durante los meses de febrero a Abril y es necesario un cielo muy oscuro para intuirla. En el revelado de la foto se puede realzar ligeramente para apreciar la forma de pirámide inclinada hacia la izquierda desde el horizonte siguiendo la eclíptica (el camino de los planetas). La luz zodiacal se produce por el reflejo de la luz del sol en el polvo interplanetario situado en el plano de rotación de los planetas y efectivamente comprobamos que finaliza donde esta Marte, ese planeta anaranjado a la izquierda de las Pléyades.

Cada año intento capturarla en un entorno diferente para disfrutar de la magia de este huidizo fenómeno astronómico. Una vez la veo en la pantalla de la cámara ya me parece que la intuyo con mis ojos maravillados.

1,084 views
7 faves
2 comments
Taken on April 4, 2019