The Phone Photography Project 2 2014
Al ruim twee jaar ben ik docent bij Big Picture Classes. Mijn eerste e-course was Pet Photography. Een class over hoe je je eigen dier kunt fotograferen, en zo een dierbare herinnering aan je dier kunt creëren. In 2013 volgde de succesvolle The Phone Photography Project, een e-course over telefoonfotografie, samen met 30 mededocenten (en ook phonephotography-verslaafden).

In juli 2014 kwam er een vervolg, The Phone Photography Project 2, 28 dagen gevuld met fototips, app tutorials, opdrachten en prachtige iPhone fotografie. Hartstikke spannend dus! Het voorbereiden van het lesmateriaal was ontzettend leuk. Het beloofde weer een prachtige en inspirerende e-course te worden.

----
The Phone Photography Project 2

Wil jij graag leren hoe je betere foto’s kunt maken met de camera die je altijd bij je hebt – je smartphone? Dat kan!

Bereid je voor om je telefoonfotografie een transformatie te geven in de nieuwe interactieve e-course The Phone Photography Project 2. De startdatum is 17 juli 2014. Twintig expert-iPhoneographers (waaronder ikzelf) hebben hun ‘phone photography’ tips, tricks en tutorials voor je verzameld. In een besloten online classroom delen zij die me je. En het plezier gaat nog veel verder, want ook Instagram wordt gebruikt om je foto’s te delen met je klasgenoten.

Het maakt helemaal niet uit wat voor camera of smartphone je gebruikt. Goede foto’s maken is een combinatie van de basisbegrippen van fotografie doorhebben, maar ook de inspiratie voelen om de prachtige alledaagse wereld om je heen te zien.

Deze e-course laat je zien dat:
- je telefoon camera meer kan dan je denkt;
- compositie en licht net zo belangrijk zijn bij het gebruik van je telefoon als bij een gewone (DSLR) camera;
- je ‘inlijstwaardige’ foto’s kunt maken met niets meer dan je smartphone en de juiste combinatie van apps.

Met praktische tips om het gebruik van licht, compositie, editing, en meer, onder de knie te krijgen, geeft deze e-course je de tools die je nodig hebt om geweldige foto’s te maken. Foto’s waar je trots op kunt zijn, die je online kunt delen, thuis kunt ophangen of op andere creatieve manieren kunt gebruiken.

The Phone Photography Project 2 in een notendop:

- praktische tips om het gebruik van licht, compositie, editing onder de knie te krijgen;
- 14 voor-en-na video tutorials die foto-editing technieken laten zien;
- 14 fotografie-uitdagingen, iedere dinsdag, donderdag en zaterdag van 17 juli tot 16 augustus;
- 6 leerzame video’s van gast-iPhoneographers;
- een actieve en behulpzame Instagram gemeenschap om foto’s te delen en foto’s te ontdekken;
- een ‘brongedeelte’ in de online classroom over apps en te gebruiken gadgets;
- bonus handouts;
- een messageboard om je ervaringen te delen met je klasgenoten en contact te hebben met de instructors;
- een privé gallery waarop je je foto’s kunt delen en waar je foto’s van klasgenoten kunt vinden.

Sluit je aan bij een prachtige lijst van inspirerende phone-photographers en ontdek hoe krachtig jouw telefooncamera kan zijn.

----

De e-courses van Big Picture Classes zijn ‘online’ classes en worden in het Engels gegeven. Je ontmoet elkaar dus niet in het echt, maar enkel in een virtueel klaslokaal. De e-courses van Big Picture Classes worden gevolgd door studenten van over de gehele wereld. Basiskennis van het Engels is dus essentieel. Er wordt echter geen technisch Engels gebruikt. De inhoud is makkelijk te volgen. Ik heb zelf ervaren hoe open, warm en respectvol de ‘community’ van Big Picture Classes-studenten is. Ondanks dat je elkaar niet dagelijks of wekelijks ziet voel je je al snel één met elkaar.

Lijkt het je leuk om de camera van je telefoon beter te leren kennen, mooiere foto’s te leren maken en ook nog geïnspireerd te worden door een internationale online gemeenschap? Geef je dan op voor mijn nieuwsbrief. Zodra meer bekend is over The Phone Photography Project 3 laat ik je dat weten.

xo

Jolanda
22 photos · 10 views