3d pan white

Sustainable Kitchen


All the kitchen countertops are made with recycled coal fly ash and natural black pigment.


A chalkboard wall, pantry, and refrigerator are built into a sculptural wall that falls short of the vaulted, recycled wood ceiling.


Clerestories and transoms windows allows the interior spaces to share the natural light, lowering the need for artificial illumination.


Rolling wood screens shade the South facing windows while casting dynamic shadows across the floor during the day.


The kitchen opens up to a deck with tree growing through the center to shade the outdoor eating area.


Project Name: Levine Residence

Project Type: Addition and remodel to a house

Location: Eagle Rock, CA

Status: Completed 2008

Designer: Jeremy Levine Design



71 faves
Taken on December 27, 2008