new icn messageflickr-free-ic3d pan white

Pont de Beget i l'església de Sant Cristòfol

Beget és un poble de l'Alta Garrotxa, amb municipi propi fins a l'any 1969, en què fou agregat al terme municipal de Camprodon (Ripollès). Situat a la capçalera del riu de Llierca, les seves cases de pedra s'agrupen al voltant de la riera de Beget. Avui és un poble turístic i de segones residències.

 

Dins del municipi es pot trobar l'església de Sant Cristòfol, de caire romànic. És un edifici d'una sola nau, amb l'absis amb arcs llombards, amb un gran finestral i un campanar que és una torre llombarda de planta quadrada, que destaca per damunt les teulades del poble.

 

Pel que fa a la decoració interior, es poden trobar altars barrocs, un retaule gòtic i la Mare de Déu de la Salut, amb alabastre de Beuda, la pica baptismal i la Majestat, talla romànica policromada d'uns dos metres d'alçada del segle XII, considerada una de les obres cabdals de l'escultura romànica catalana. Amb motiu del 75è aniversari del Museu Nacional d'Art de Catalunya, aquesta obra va ser mostrada fora del seu emplaçament per primera vegada. Es va aprofitar l'ocasió per restaurar la peça. L'interior de l'església no va patir destrosses durant la guerra civil espanyola el 1936 ja que els veïns ho varen impedir.

 

1,440 views
6 faves
56 comments
Taken on October 31, 2011