new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Macky Auditorium Overhead, CU Boulder, Colorado | by Imagine™
Back to photostream

Macky Auditorium Overhead, CU Boulder, Colorado

Originally installed in a smaller room at CU's Heritage Center, this year a team of builders (myself included) was tasked with disassembling the entire installation to move it to a larger room where it was reassembled and expanded.

 

Now it is possible to wall around the entire display to view the LEGO campus from all angles. New scenes and landscaping were added, along with motion activated lighting.

 

This is a permanent display now. Each year, new buildings and scenes will be added. The flatirons mosaic and The Hill builds will be installed in the same room along the side walls in the coming months.

 

If you're in Colorado, you can view the entire, permanent installation during open hours at Old Main for the Hit the Bricks exhibit on campus.

 

Note: The original Macky Auditorium built by Mark Mancuso for CU’s LEGO campus was constructed in 2014 with a footprint of 7 baseplates wide by 5 baseplates deep. You can see Mark working on the original Macky here and view the time lapse of that original installation if you like.

 

In planning for relocation and expansion of the entire display to a larger room at The Heritage Center, the Center’s staff requested that I redesign the Macky Auditorium build to scale it down to 5 baseplates wide by 3 baseplates deep, to make room for additional buildings in the LEGO campus, while also ensuring that it be minifig scale to better coordinate with the rest of the builds.

 

To that effect, I completely demolished Mark’s build, sorted all the parts and started from scratch for my design. I consulted the original blueprints for the historic structure and worked to include all the details which make Macky Auditorium an iconic CU building.

 

The only new parts needed, were more trans plates for the stained glass windows and new, dark red tiles for the roof. Mark’s design utilized standard red tiles for the original roof, but the dark red suits the build better and harmonizes with the rest of the builds on the campus. All extra parts collected from the demolition have been reused in the expansion of the LEGO campus, with some retained and stored for future builds to be added in the coming years.

 

And here’s where I have to thank my mother, Jessica Rigney, for her hard work as my business manager and project assistant. She spent innumerable hours disassembling, sorting and washing parts to make them ready for this build. She also organizes my calendar, orders the inventory, and invoices clients to be sure I get paid. For this project she also worked on site for many, many days, while I was in Denmark, and side by side with me when I got back, to be sure the landscape for this installation was installed and ready by the deadline. Thanks Crazy.

 

Our team of builders for the 2017 move and reinstallation phase are all from CoWLUG: Christopher Briggs, Abby Davis, Ian Davis, Ryan Howerter, & Derek Medina.

4,197 views
17 faves
1 comment
Taken on October 5, 2017