new icn messageflickr-free-ic3d pan white
torre des garroveret - fragmento | by ibiza raw
Back to group

torre des garroveret - fragmento

 

La Torre des Garroveret també coneguda com Torre del Cap de Barbaria, és una de les torres de vigilància per a defensa de les costes de les illes Pitiüses de l'atac dels pirates. És la més meridional de l'illa de Formentera i les Pitiüses i controlava la navegació entre el sud i l'oest.

 

Situada a 65 metres per sobre del nivell del mar en la punta des Garroveret, en la zona del Cap de Barbaria, es troba una torre de vigilància construïda en 1763 per l'enginyer García Martínez amb el projecte de Joan Ballester.

 

La torre té nou metres d'alt i aquesta dividida en dues plantes i una plataforma superior amb una garita des d'on les vistes són espectaculars. La porta d'entrada es troba en el pis superior i, des d'allí, s'arriba al pis inferior i a la plataforma per unes escales adossades al mur.

 

Totes les torres de Formentera del segle XVIII estan construïdes amb pedra calcària i morter de calç i compten amb sis nervis de blocs de marès repartits uniformement al llarg del seu perímetre.

 

Després de la seva construcció, la torre des Garroveret va ser una torre de defensa activa, ja que comptava amb un dels canons que estaven en l'Església de Sant Francesc, però ja en 1824 va ser desartillada, passant a ser nomes una torre de vigilància.

 

Aquest sistema de torres de defensa i vigilància va garantir la seguretat de la població i va contribuir al procés de repoblació de Formentera iniciat a la fi del segle XVII.

 

Font: Viquipèdia

436 views
1 fave
4 comments
Taken on May 29, 2011