Vakantiewoning La Gare 2 tot 5 personen
Op zoek naar een knus vakantiehuis in Frankrijk, en zoekt u geen drukte, maar vooral veel natuur en ruimte om u heen om tot rust te komen? Wij verhuren ons stationnetje in midden zuid Frankrijk, in het groene hart van Frankrijk.

Het stationnetje ligt zeer geïsoleerd op een hectare grond, en staat in een parkachtige tuin, midden tussen de weilanden en bossen, zonder directe buren, maar toch wel op 5 km afstand van alle voorzieningen (supermarkt, bakker, slager, apotheek).

Het was ooit een ècht station en is in gebruik genomen rond 1870 maar net na de tweede wereldoorlog is het spoor gesloten en is de rails in de jaren 50 weggehaald. Je kunt nu niets meer zien van een spoor maar je kunt nog wel op het perron even lekker genieten van het uitzicht. In Frankrijk staan overal nog kleine stationnetjes en seinwachtershuisjes maar inmiddels zijn deze door de franse spoorwegen verkocht en zijn de meeste nu bewoond als woonhuis of vakantiehuis.

Onze woning is geheel gerenoveerd en bestaat uit een ruime volledig ingerichte keuken met vaatwasser, koelkast, groot gasfornuis en vriezer. In de eetkamer staat een ruime tafel voor 6 personen en in de tuin staan 2 picknick tafels en kun je rondom het huis heerlijk in de tuin genieten en heb je een prachtig uitzicht op de heuvels en koeien.
Het huis staat op slechts 6 km afstand van de Peage A71 (sorti 11 / MONTMARAULT),
op nog geen 850 km van Utrecht. Dat is midden Zuid Frankrijk en valt onder de Allier, dit departement ligt tussen de steden Montluçon & Clermont Ferrand.
Naast het huis lopen 2 wandel - fietsroutes. In het voorseizoen is het vooral genieten van alle vogelgeluiden en kunt u hier eindeloos wandelen, zonder iemand tegen te komen. Op een 3 km afstand is een prachtig bos te vinden met ook weer veel wandelpaden.

In het dorp Lapeyrouse ligt een mooi zwemmeer en even verder op kunt u de Gorges de la Sioule bezoeken, een kloof waar de rivier de Sioule doorheen stroomt en waar je een prachtige kanotocht kunt maken.

Kom eens langs en ontdek het onontdekte groene hart van Frankrijk:
de Auvergne met zijn uitgedoofde vulkanen en zijn rivieren!

Voor meer informatie kunt u ons bellen (Nederlands gesproken).

Gelegen in de Auvergne, departement Allier (03)
Op nog geen 9 uur rijden van Utrecht!

Kor en Sylvia Dongstra
E-mail adres: kordongstra@gmail.com

Trefwoorden: Auvergne, Puy de Dome, Allier, Montlucon, wandelen, rust, vakantiewoning, gite, Frankrijk, ruimte, natuur, wandelen, fietsen, kanoën, vissen, zwemmen, kastelen, brocantes, festivals, cultuur, Clermont-Ferrand, Vichy, Riom, onthaasten
165 photos · 1,556 views
1