new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen 2012 | by Haags Uitburo
Back to group

Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen 2012

On the evenings of 9, 10 and 11 August 2012, there was a spectacular fireworks show in Scheveningen. It was the 33rd edition of this breathtaking annual International Fireworks Festival. The fireworks shows displayed a beautiful spectacle of silver-white skyrockets, sparkling fountains and stars of iridescent light against a dark blue Scheveningen sky. There were two shows per night, one starting at 21.45 hrs. and the second at 22.30 hrs.

---

Een prachtige avondhemel was gisteren het decor van de tweede dag van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen 2012. De 'vuurwerklanden' Zuid-Korea en China verzorgden beide een show die goed te zien was door het heldere weer. Meer dan 50.000 mensen bekeken het spektakel vanaf het strand en de boulevard in Scheveningen.

Scheveningen heeft een uitgebreide traditie als het om vuurwerk gaat. In 1907 werd al van het eerste vuurwerk melding gemaakt. Vanaf 1947 werd er jarenlang op elke donderdag vuurwerk afgeschoten. Het ging er toen wel anders aan toe dan nu: 'mechanisch vuurwerk' werd vanaf palen op het strand afgevuurd. Vanaf het strand werden ook de 'bommen' afgeschoten. Tegenwoordig is dat niet meer mogelijk. Na een periode van afvuren vanaf de Scheveningse Pier is er de laatste jaren gebruikgemaakt van een drijvend ponton om het vuurwerk van af te vuren.

9,952 views
15 faves
13 comments
Taken on August 10, 2012