new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Franz Wittenbrink | by Haags Uitburo
Back to group

Franz Wittenbrink

German director, composer and pianist Franz Wittenbrink performing in one of the many theatres in The Hague, the Netherlands.

---

Regisseur, Komponist und Pianist Franz Wittenbrink während eines Auftritts in Den Haag, wo er mit der Niederländischen Theatergesellschaft het Nationale Toneel an seiner neuen Vorstellung Koninginnenacht arbeitet.

---

Regisseur, componist en pianist Franz Wittenbrink gaf afgelopen week in Theater aan het Spui met enkele NT-acteurs een voorproefje van de nieuwe voorstelling Koninginnenacht.

Voor het tragikomische stuk trok het Nationale Toneel uit Den Haag speciaal de vermaarde Duitse regisseur Franz Wittenbrink aan. Wittenbrink is in Duitsland en Oostenrijk een publiekslieveling met zijn gezongen theatervoorstellingen. Met zijn ‘Wittenbrinkavonden’ trekt hij avond aan avond volle zalen. Schaamteloos combineert hij klassieke popsongs met populaire aria’s, bijna vergeten volksliedjes met stampende carnavalskrakers. Soms met de originele tekst, die daardoor een heel nieuwe lading krijgt, dan weer met prikkelende nieuw geschreven teksten.

In Koninginnenacht richt Wittenbrink zijn vizier op Nederland, het land van koopmannen, dominees, dromers en doeners. Het resultaat is een sprankelend, humoristisch en ontroerend portret van het land dat wij allemaal denken te kennen. Tien acteurs portretteren met livemuziek een bonte stoet Nederlanders. Aan de hand van bekende nummers van Purcell, Queen, Slauerhoff, Destiny’s Child en tientallen anderen geven zij een uniek kijkje in hun geheime verlangens, hun tragiek, dromen, conflicten en idealen. De volksliederen, kinderliederen, popsongs en chansons worden op die manier tot kleine verhalen die samen een stukje van de Hollandse ziel blootgeleggen.

De voorstelling Koninginnenacht is in Den Haag van 24 april tot en met 26 mei 2012 te zien en reist in de maand mei door Nederland. Kijk om een indruk van de voorstelling te krijgen bij de scènefoto's die ik maakte.

1,891 views
2 faves
4 comments
Taken on April 12, 2012