new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Nationale Toneel - Koninginnenacht (repetitie) | by Haags Uitburo
Back to group

Nationale Toneel - Koninginnenacht (repetitie)

Anniek Pheifer en Loes Haverkort als tweelingzusjes in het tragikomische stuk Koninginnenacht van het Nationale Toneel uit Den Haag. Afgelopen vrijdag gingen de acteurs voor het eerst 'de vloer op' en had het gezelschap een gratis openbare repetitie georganiseerd. Het publiek kreeg hierdoor een bijzonder kijkje in het ontstaansproces van de voorstelling, waarbij de acteurs in een onverwachte zangrol verschillende scènes oefenden onder leiding van de internationaal vermaarde regisseur Franz Wittenbrink.

 

Franz Wittenbrink

Het Nationale Toneel haalt Franz Wittenbrink voor het eerst naar Nederland. De Duitse regisseur is in Duitsland en Oostenrijk een publiekslieveling met zijn gezongen theatervoorstellingen. Met zijn ‘Wittenbrinkavonden’ trekt hij avond aan avond volle zalen. Schaamteloos combineert hij klassieke popsongs met populaire aria’s, bijna vergeten volksliedjes met stampende carnavalskrakers. Soms met de originele tekst, die daardoor een heel nieuwe lading krijgt, dan weer met prikkelende nieuw geschreven teksten.

 

Koninginnenacht

Voor Koninginnenacht richt Wittenbrink zijn vizier op Nederland, het land van koopmannen, dominees, dromers en doeners. Het resultaat is een sprankelend, humoristisch en ontroerend portret van het land dat wij allemaal denken te kennen. Tien acteurs portretteren met livemuziek een bonte stoet Nederlanders. Aan de hand van bekende nummers van Purcell, Queen, Slauerhoff, Destiny’s Child en tientallen anderen geven zij een uniek kijkje in hun geheime verlangens, hun tragiek, dromen, conflicten en idealen. De volksliederen, kinderliederen, popsongs en chansons worden op die manier tot kleine verhalen die samen een stukje van de Hollandse ziel blootgeleggen.

 

De voorstelling Koninginnenacht is in Den Haag van 24 april tot en met 26 mei 2012 te zien.

2,165 views
3 faves
7 comments
Taken on March 30, 2012