new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Dag in de Branding 23 - Repetitie The City Wears a Slouch Hat | by Haags Uitburo
Back to group

Dag in de Branding 23 - Repetitie The City Wears a Slouch Hat

Vanavond vindt tijdens festival Dag in de Branding de Nederlandse première plaats van The City Wears a Slouch Hat, een stuk van de baanbrekende Amerikaanse componist John Cage. Afgelopen dinsdag was ik bij de repetitie van dit hoorspel door Slagwerk Den Haag en acteurs van The English Theatre. Uitermate boeiend om te zien en horen hoe lang er aan bepaalde details wordt geschaafd, totdat alles echt op z'n plek valt. Meer foto's van de repetite zijn op Google+ te bekijken.

 

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Amerikaanse componist in Los Angeles werd geboren. Festival Dag in de Branding brengt daarom een eerbetoon aan de pionier van de experimentele muziek. Het Haagse festival voor nieuwe muziek viert deze honderdste geboortedag met het hoorspel The City Wears a Slouch Hat uit 1942, een cruciaal stuk in de ontwikkeling van John Cage. Aansluitend wordt Credo in Us en een keuze uit zijn composities voor 'prepared piano' uitgevoerd. Eerder op de dag staan werken op het programma van Gilius van Bergeijk, Alvin Lucier en Hugo Morales Murguia, en recitals van Junko Ueda, Johann Johannsson en Hildur Gudnadottir.

---

Rehearsal for The City Wears a Slouch Hat by John Cage, that will be performed tonight at the Dag in de Branding festival in The Hague, the Netherlands.

1,413 views
0 faves
0 comments
Taken on March 6, 2012