new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Margreet Boersbroek in Koninginnenacht | by Haags Uitburo
Back to group

Margreet Boersbroek in Koninginnenacht

Dutch actress Margreet Boersbroek portrayed in her role in a new theatre play by the Nationale Toneel from The Hague.

---

Actrice Margreet Boersbroek als Frederique van de Wetering in Koninginnenacht van het Nationale Toneel. De nieuwe voorstelling van het Haagse theatergezelschap gaat vanaf deze week in première - en is een aanrader na de stukken die ik tot nu toe heb gezien. Regie is in handen van de internationaal vermaarde regisseur Franz Wittenbrink.

 

Franz Wittenbrink

Het Nationale Toneel haalt Franz Wittenbrink voor het eerst naar Nederland. De Duitse regisseur is in Duitsland en Oostenrijk een publiekslieveling met zijn gezongen theatervoorstellingen. Met zijn ‘Wittenbrinkavonden’ trekt hij avond aan avond volle zalen. Schaamteloos combineert hij klassieke popsongs met populaire aria’s, bijna vergeten volksliedjes met stampende carnavalskrakers. Soms met de originele tekst, die daardoor een heel nieuwe lading krijgt, dan weer met prikkelende nieuw geschreven teksten.

 

Koninginnenacht

Voor Koninginnenacht richt Wittenbrink zijn vizier op Nederland, het land van koopmannen, dominees, dromers en doeners. Het resultaat is een sprankelend, humoristisch en ontroerend portret van het land dat wij allemaal denken te kennen. Tien acteurs portretteren met livemuziek een bonte stoet Nederlanders. Aan de hand van bekende nummers van Purcell, Queen, Slauerhoff, Destiny’s Child en tientallen anderen geven zij een uniek kijkje in hun geheime verlangens, hun tragiek, dromen, conflicten en idealen. De volksliederen, kinderliederen, popsongs en chansons worden op die manier tot kleine verhalen die samen een stukje van de Hollandse ziel blootgeleggen.

 

De voorstelling Koninginnenacht is in Den Haag van 24 april tot en met 26 mei 2012 te zien. Kijk om een indruk van de voorstelling te krijgen bij de scènefoto's die ik maakte.

3,117 views
4 faves
5 comments
Taken on April 21, 2012