new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Haags Bakkie op zee | by Haags Uitburo
Back to group

Haags Bakkie op zee

Al jaren komen Haagse Flickr-fotografen regelmatig bijeen onder de noemer Haags Bakkie. Meestal zitten we gemoedelijk in een café en worden de laatste fotografische pareltjes en vondsten uitgewisseld, daarbij de camera's altijd onder handbereik.

 

Deze vorm van Flickr meet-ups, zo zonder enige lichamelijke inspanning, bevalt iedereen prima, maar af en toe is er wel een figuur die onder dit concept een bommetje legt. Deze bekende Haagse persoonlijkheid leidde ons al eerder op cruisers de stad rond en nu moesten we de zee op. In speedboten. Of beter gezegd: in RIB's, Rigid Inflatable Boating. Doorslaggevend argument: het was gratis...

 

Dus togen wij met een man en vrouw of tien naar Scheveningen waar we werden opgevangen door onze enthousiaste begeleiders, Michel en Katinka van RIB School Scheveningen dat opleidingen en trainingen verzorgt op het gebied van vaarbehendigheid. Naast deze meer serieuze kant, bieden zij ook boottochten aan voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes, verjaardagen en vrijgezellenfeestjes.

 

Onder deze deskundige begeleiding hesen wij ons dus in zwemvesten en ondertekenden we een formulier dat bevestigde dat we bij ons volle verstand waren. Vervolgens voeren we met twee boten de Scheveningse Haven uit en kozen we voor het ruime sop... Wat ons wachtte was een dik uur lol op snelheid, die nog eens versterkt werd door het feit dat we foto's konden maken van de boten en de Scheveningse kust. Mede door het briljante nazomerweer hadden we een geweldige dag.

 

Alhoewel het niets met cultuur te maken had, heb ik al met al wel erg genoten. 't Was dan ook een onvergetelijk Haags Bakkie. Ik zou zeggen: bekijk de video op Hofstijl!

3,581 views
0 faves
15 comments
Taken on October 3, 2010