new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Chāteau de Walzin - Kasteel van Walzin | by Rudi1963
Back to photostream

Chāteau de Walzin - Kasteel van Walzin

Chāteau de Walzin is een kasteel gelegen in de voormalige gemeente Dréhance, nu Dinant in de provincie Namen.

 

Hoog boven de rechteroever van de Lesse, voordat deze in de Maas stroomt, staat op een steile rots dit neogotische kasteel. Op dit strategisch punt in de Lesse, een doorwaadbare plaats, werd in de 11de en 12de eeuw reeds een burcht gesignaleerd. Tot viermaal toe werd dit adelaarsnest vanaf het land verwoest. Alleen het 11de-eeuwse donjon is bewaard gebleven. De ruïnes van dit militair bolwerk bestaan hoofdzakelijk uit een donjon. De muren zijn 1,70m tot 3,30m dik en van de donjon blijft nog ongeveer 13m staan. De eerste geschreven notities van de Ruïnes van Cavrenne gaan terug tot 1235. In 1489 kwam het vanuit Luik het bevel ter vernietiging van de burcht.

 

In 1850 kocht Alfred Brugman de ruïne en liet het restaureren in een soort Spaans-Vlaamse stijl. In 1930-1932 herbouwde baron Frédérie Brugman het kasteel, nu in Maaslandse stijl.

 

Het is gelegen in een bosrijke omgeving met de naam Bois du Chaleux. Niet voor bezichtiging toegankelijk, de tuinen echter wel. Elke donderdag is er tijdens de zomer om 10 uur een geleide wandeling

 

Bron - Wikipedia

306 views
1 fave
0 comments
Taken on November 1, 2011