new icn messageflickr-free-ic3d pan white
David Mellor Design – Sculptural Bench | by Galvanizers Association
Back to photostream

David Mellor Design – Sculptural Bench

One of the most architecturally and culturally significant locations in the UK, Chatsworth House receives over 700,000 visitors per year. Positioned in a key site just off the main lawn, Corin Mellor’s sculptural bench was commissioned by the Duke of Devonshire for the gardens as a permanent piece of art that also has a defined function. The bench’s subtle yet distinctly modern aesthetic strikes a fine balance between the ornate splendour of the house and the contemporary sculpture exhibited in the grounds. Air-dried English oak tapered inserts were hand cut to form the seat, reflecting the woodland surroundings, and the 80 laser cut galvanized sections are combined with tapered concrete fins to create the full 7 metre radius of the curve.

Photo by: David Mellor Design

1,200 views
2 faves
1 comment
Taken on January 28, 2010