Obrint camins
Obrint camins presenta el treball artístic realitzat pels participants del Natura és Cultura 2018 sobre una trentena d’arbres del bosc de la Torre dels Soldats, en el Camí Ramader Central d’Avinyó.

Aquesta proposta artística s’emmarca dins dels principis del “Land Art” (Art terrestre), on les pintures utilitzades no fan malbé els arbres, perquè només actuen a l’escorça.

El fotògraf Oriol Segon Torra ha realitzat el treball documental de tot el procés.

L’any 2012, la Fundació Setba va organitzar el projecte Natura és Cultura per primera vegada. Es tracta d’un respir artístic a la natura adreçat a persones que conviuen amb malalties mentals.

També des de 2012, l’Ajuntament d’Avinyó i diversos municipis de la Comarca han iniciat un procés de recuperació integral del camí de transhumància (antiga via pecuària), que passa també per la restauració de la Torre dels Soldats, una de les poques que encara queda dempeus de la desapareguda xarxa de telegrafia òptica de Catalunya.

Obrint camins és un punt de trobada, un projecte transversal on convergeixen aquestes dues iniciatives: l’una d’integració social i l’altra de recuperació d’un espai clau de la història rural de Catalunya.

Sota la direcció de l’artista local Quim Moya cadascun dels participants ha actuat sobre un arbre; d’aquesta manera el Bosc de la Torre dels Soldats adquireix un valor afegit per al visitant, un valor social.
10 photos · 5 views