new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Milà negre - Milano negro - Black Kite (Milvus migrans) 8 | by fturmog
Back to photostream

Milà negre - Milano negro - Black Kite (Milvus migrans) 8

De l'any passat - Del pasado año - Last year

 

El milà negre és un ocell rapinyaire de la família dels accipítrids que fa al voltant de 56 cm de llargada i uns 140 cm amb les ales obertes.

Per sobre és de color marró fosc, si bé retallat sobre el cel sembla de color negre; per sota és una mica més rogenc.

La cua acaba en forma de forca, la qual cosa el diferencia dels aligots que la tenen més arrodonida.

Les ales també són fosques, si bé en els exemplars joves s'aprecien zones més clares. Planeja amb les ales ben obertes.

Menja petits animals (amfibis, rèptils, mamífers, ocells, invertebrats,...) i també aprofita restes d'animals morts.

Fa el niu dalt dels arbres.

La femella pon 2 o 3 ous i els incuba durant 1 mes.

Els pollets marxen del niu al cap d'unes 6-7 setmanes després de néixer.

Només nidifica a les comarques de la Catalunya occidental, essent la seva població actual d'unes 80-100 parelles.

Viu en els boscos de ribera prop de rius, llacs i embassaments. També és freqüent veure'l prop dels grans abocadors d'escombraries.

Acostuma a formar grups que es mouen junts; fins i tot de vegades es troben diferents grups que es persegueixen els uns als altres.

Durant el setembre se'l pot veure passar per tot el país quan migra cap a l'Àfrica per retornar cap a finals de febrer.

Es diferencia del milà reial perquè aquest té la cua molt forcada (una V invertida).

 

El milano negro es una ave rapaz de la familia de los accipítridos que mide en torno a 56 cm de longitud y unos 140 cm con las alas abiertas.

Por encima es de color marrón oscuro, si bien recortado sobre el cielo parece de color negro; por debajo es un poco más rojizo.

La cola acaba en forma de horca, lo cual lo diferencia de los ratoneros que la tienen más redondeada.

Las alas también son oscuras, si bien en los ejemplares jóvenes se aprecian zonas más claras. Planea con las alas bien abiertas.

Come pequeños animales (anfibios, reptiles, mamíferos, pájaros, invertebrados ...) y también aprovecha restos de animales muertos.

Construye el nido encima de los árboles.

La hembra pone 2 o 3 huevos y los incuba durante 1 mes.

Los polluelos se marchan del nido al cabo de unas 6-7 semanas después de nacer.

Vive en los bosques de ribera cerca de ríos, lagos y embalses. También es frecuente verlo cerca de los grandes vertederos de basuras.

Acostumbra a formar grupos que se mueven juntos; incluso a veces se encuentran diferentes grupos que se persiguen los unos a los otros.

Durante septiembre se le puede ver pasar por todo el país cuando emigra hacia África para retornar hacia finales de febrero.

Se diferencia del milano real porque éste tiene la cola mucho más en forma de V invertida.

3,936 views
14 faves
24 comments
Uploaded on February 11, 2008