new icn messageflickr-free-ic3d pan white
MT160-250 1um lineaire stage module. | by fotoopa
Back to photostream

MT160-250 1um lineaire stage module.

This is the MT160-250 lineaire stage unit. Resolution 1 um/div or 1 full step. If you use microstepping the displacement can be further reduced in size. The horizontal range is max 250mm. The unit is running via a small stepper driver: HP 4015 40V 1,5A driver, power unit 24V and small pulse generator.

 

Now up to drive the unit via the FPGA module for a new type macro-micro pictures with software stacking from Zerene.

 

I have the lineaire stage via a member on this hardware forum:

www.circuitsonline.net/forum/view/116969

 

Update:

De encoder signalen naar buiten gebracht, een 5V voeding verbonden, pullups aangebracht en gemeten. En ... prachtig de encoder signalen zitten erop samen met een home punt iedere 100 impulsen mooi netjes op de nul index van de schaal. Ook een home micro switch is er aanwezig waardoor je het geheel op een absolute waarde kan calibreren voor de volledige 250mm op 1um nauwkeurig en uitleesbaar. Nu de FPGA programmeren met de LCD uitlezing.

 

Update2:

Encoder wordt reeds uitgelezen via de FPGA controller en het resultaat staat op de LCD display range 000.000 tot 250.000 per 1um. Ook de home op de encoder komt binnen, Nu nog de home microswitch binnen nemen om de wagen te ijken als absolute positie.

 

Update3:

Home switch ook binnen genomen, home signaal op de encoder, encoder_A en encoder_B lijnen. Indien een oplopende waarde bij de home switch, de home encoder en de juiste levels van A en B signalen wordt de referentie calibratie positie van de wagen ingelezen. Vanaf dat ogenblik staat de wagen absoluut juist, de index schaal op nul en beginnen de waardes te veranderen volgens de absolute positie op 0.001mm nauwkeurig. De LCD display duidt de juiste absolute waarde van de wagen aan.

 

Update4:

Meeste testen zijn afgerond. De driver staat nu in 8 x microstepping waardoor de kleinste beweging 0.125 um wordt. De wagen zal deze super kleine bewegingen normaal niet volgen maar de aanduiding per 1 um blijft correct. Zonder aanloop kurve mag ik tot 2000 steps per seconde sturen. Meerdere testen van een ingestelde waarde heen en weer blijven super correct in de aanduiding op de encoder in overeenkomst met het aantal gestuurde stappen. Deze werken zijn sneller afgewerkt dan voorzien. Tijd om de camera mechanisch op te stellen en beelden te maken.

 

5,245 views
4 faves
9 comments
Uploaded on December 21, 2013