new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Regioshuttle_Wolfsmünster_010819 | by florisdeleeuw
Back to photostream

Regioshuttle_Wolfsmünster_010819

Sinds december 2004 rijdt de Erfurter Bahn GmbH, afkomstig uit Thüringen in de voormalige DDR, onder andere de treindienst over de Fränkische Saaletalbahn. Dit is de treinverbinding vanuit Gemünden am Main naar Bad Kissingen. Als ‘Unterfranken-Shuttle’ rijdt de EB met dieselmotorwagens van het type ‘Regioshuttle’ op dit fraaie door het Saaledal slingerende diesellijntje.

 

De lijn heeft nog echte Formsignale en authentiek aandoende telegraafmasten en wordt vanwege het bombergeweld op de nabijgelegen Maintalstrecke door menig fotograaf overgeslagen.

 

Omdat het na de foto in Hammelburg steeds zonniger werd, werd gekeken wat eventuele mogelijkheden zouden zijn voor de terugkerende boomstammentrein. Helaas waren de stekken met Formsignale nog lang niet goed voor de zon en aangezien het nog heel lang zou duren werd besloten toch maar weer richting het Maintal te rijden, ook omdat de fraaie TXL Vectron weer op de terugweg zou zijn volgens de hulptroepen. Maar ter hoogte van Wolfsmünster werd toch nog even gewacht op de RB naar Gemünden. In een klein doorkijkje met de Frankische Saale op de voorgrond kwamen opvallend genoeg niet een maar twee BR650's als RB naar Gemunden het beeld in rijden om na een korte stop hier op de halte weer verder richting Gemunden te gaan in een inmiddels heerlijk zonnetje op 1 augustus 2019.

1,260 views
24 faves
3 comments
Taken on August 1, 2019