new icn messageflickr-free-ic3d pan white
6353_Leerdam_260419 | by florisdeleeuw
Back to photostream

6353_Leerdam_260419

Sinds 1871 word het midden van Nederland doorsneden door de "Nieuwe Hollandse Waterlinie" De waterlinie ligt ten oosten en zuiden van de steden van Holland, 85 kilometer lang en 3 tot 5 kilometer breed. Met 46 forten strekt de linie zich uit van het eiland Pampus in de Zuiderzee tot aan de Biesbosch. Daarnaast bestaat de linie uit de vijf vestingsteden Muiden, Weesp, Naarden, Gorinchem en Woudrichem. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is in totaal drie keer als gevolg van oorlogsdreigingen geheel of gedeeltelijk onder water gezet: in 1870 (Frans-Duitse Oorlog), in de periode 1914-1918 (Eerste Wereldoorlog) en in 1939-1940 (Tweede Wereldoorlog). Door het gebruik van vliegtuigen in de oorlogsvoering, voor het eerst in Nederland toegepast in 1940, bleken de verdedigingswerken niet meer bruikbaar te zijn.

 

Tijdens het hoge water in de jaren 90, was de Waterlinie de grens tussen wel en niet evacueren. Aan de Zuid-Hollandse zijde (Leerdam) mocht men blijven, aan de Gelderse zijde werd iedereen geëvacueerd.

 

Het grootse deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is nog intact. Bijna alle forten zijn er nog. Op plaatsen waar inundatie niet mogelijk was, of op plaatsen waar (spoor)wegen de linie doorkruisten, bouwde men forten. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is in 1995 door de Nederlandse staat toegevoegd aan de voorlopige Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het Werk op de spoorweg bij de Diefdijk is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en was gebouwd ter bescherming van de uit 1883 daterende Westelijke-Betuwelijn die nu als Merwede-Lingelijn door het leven gaat. Voor en achter het werk lagen kraanbruggen, waarvan één exemplaar nog aanwezig is. Deze kraanbrug is in 2011 gerestaureerd, de gracht aan de oostzijde is gedempt en daarmee zijn ook de bruggen verdwenen. Buiten de gracht, aan de andere kant van de Diefdijk, staat nog een fortwachterswoning annex artilleriemagazijn. Het verdedigingswerk is vanaf eind jaren tachtig van de 20e eeuw in particulier bezit en deels als woning in gebruik.

 

Op 26 april 2019 zien we het QBuzz GTW-stel 6353 "Baron van Verschuer" (voor sommigen de mooiste GTW) dat nog steeds in de oude Arriva kleuren rijdt als trein 7254 van Geldermalsen naar Dordrecht op de gerestaureerde kraanbrug over de gracht bij het Werk ter hoogte van Leerdam in een heerlijk voorjaarszonnetje passeren.

 

2,092 views
32 faves
1 comment
Taken on April 26, 2019