2807+2839_Roosendaal_201215

  Newer Older

  Na het beeindigen van het railvervoer door EETC eerder dit jaar zag het er somber uit voor de wintersporttreinen van het seizoen 2015/2016. Echter bleek er redding te zijn door de firma Railpromo. Onder leiding van de ondernemende Luc Peulen had deze nieuwe vervoerder al eerder de succesvolle Panoramarestauranttrein gelanceerd en ook hier sprong Railpromo in het ontstane gat. Terwijl EETC nog vertrok vanaf de Watergraafsmeer gooit Railpromo het over een andere boeg en vertrekt vanaf Brussel-Zuid. Daarnaast heeft Railpromo een Belgische reeks 28 ingehuurd, die zonder tijdrovende locwissels de trein de diverse grenzen over brengt. Ook Belgisch zijn de rijtuigen van deze trein, die qua kleurstelling doen denken aan de vroegere Ski-express, maar in dit geval zijn het een lange sleep Belgische I6 rijtuigen met tevens een bar/disco rijtuig. Na een langslepende discussie met NSR over te benutten paden kwam het gelukkig allemaal goed en kon de eerste met passagiers bepakte trein op de avond van 18 december richting het Oostenrijkse Bischofshofen vertrekken. Het leeg materieel van deze trein keerde op zondagmorgen 20 december weer terug richting Brussel. Getrokken door de 2807 met in dit geval de 2839, die net is voorzien van nieuwe software in opzending, passeert de lange Austria-Express met vriendelijk groetende machinist net ten zuiden van Roosendaal op weg richting de thuisbasis onder redelijke lichtomstandigheden de fotograaf.

  Treinen-Trams-Bussen-Vliegtuigen, and 26 other people added this photo to their favorites.

  1. cklx 36 months ago | reply

   Hoe laat was dit?

  2. Wouter De Haeck 36 months ago | reply

   Ojee... en dan onmiddellijk met een dubbele loc!!
   Schitterend!

  3. Henk Zwoferink 36 months ago | reply

   Lekker Floris! Toch nog foto's met daglicht, begon mij al zorgen te maken hebben vrijwel niemand tegen gekomen onderweg.

  4. Steven De Haeck 36 months ago | reply

   Dit is een fraaie Floris!

  keyboard shortcuts: previous photo next photo L view in light box F favorite < scroll film strip left > scroll film strip right ? show all shortcuts