Leo Bassi a la Fira Literal 2018
LITERAL, fira de llibres i idees radicals, es celebra de l’11 al 13 de maig a Barcelona. L’edició d’enguany iniciarà amb l’estrena de l’espectacle EL ÚLTIMO BUFÓN, de Leo Bassi. Es tracta d’un aixecament popular bufonesc contra la tirania d’avui i de sempre.

Quan Bassi va veure unes pel·lícules del seu besavi, el Pallasso Giorgio Bassi, i del seu germà, gravats per Lumière, va comprendre que la força del Bufó radica en el fet de saber jugar amb l’extravagància i situar-se per sobre de les converses, en una societat molt formal i estructurada. Leo Bassi, revolucionari de la pista, ha estat inspirat pel mateix esperit llibertari que movia als seus avantpassats. Davant del rígid sistema de classes que dividia la societat, el circ clàssic era un lloc on la gent de baix -obrers i camperols- podien alliberar-se i obrir-se a nous camins a la vida. Per haver nascut en l’última generació del circ tradicional i haver-lo conegut des de dins, en la seva verdadera narrativa dins de la història, Leo Bassi es considera, en certa forma, considerar-se EL ÚLTIMO BUFÓN.

“Aquesta obra està dedicada a les noves generacions que es rebel·len contra les injustícies i el cinisme del Poder, amb l’esperança que la rebel·lia i la vitalitat dels Bufons puguin ser inspiradores en aquests temps confusos”. LEO BASSI
21 photos · 24 views