new icn messageflickr-free-ic3d pan white
GAUDI | by fgenoher
Back to album

GAUDI

Interior del Temple de la Sagrada Familia. Barcelona.

   

El Temple Expiatori de la Sagrada Família, basílica coneguda habitualment com la Sagrada Família, és un dels exemples més coneguts del modernisme català i que ha esdevingut tot un símbol de Barcelona. Obra inacabada de l'arquitecte català Antoni Gaudí, està situada al barri de la Sagrada Família, al districte de l'Eixample de la ciutat.

 

En aquest temple, l'arquitecte va concebre una minuciosa simbologia dintre d'un poema místic amb grans audàcies constructives formals, com en la seva forma de concebre l'estructura amb l'arc parabòlic o catenària, també anomenat funicular de forces, combinant el tractament escultòric naturalista amb l'abstracció de les torres.

 

El concepte de temple expiatori fa que la seva realització s'efectuï a partir d'almoines, cosa que ha provocat que de vegades s'hagin hagut de paralitzar les obres. Tanmateix, des de la dècada de 1990 l'afluència de visitants i el gran renom a nivell mundial han fet canviar la situació econòmica i les obres han pres una forta embranzida.

 

ca.wikipedia.org/wiki/Temple_Expiatori_de_la_Sagrada_Fam%...

 

El Templo Expiatorio de la Sagrada Familia, basílica, más conocida como la Sagrada Familia, es uno de los ejemplos más conocidos del modernismo catalán y que ha convertido en todo un símbolo de Barcelona. Obra inacabada del arquitecto catalán Antoni Gaudí, está situada en el barrio de la Sagrada Familia, en el distrito del Eixample de la ciudad.

 

En este templo, el arquitecto concibió una minuciosa simbología dentro de un poema místico con grandes audacias constructivas formales, como en su forma de concebir la estructura con el arco parabólico o catenaria, también llamado funicular de fuerzas, combinando el tratamiento escultórico naturalista con la abstracción de las torre.

 

El concepto de templo expiatorio hace que su realización se efectúe a partir de limosnas, lo que ha provocado que a veces hayan tenido que paralizar las obras. Sin embargo, desde la década de 1990 la afluencia de visitantes y el gran renombre a nivel mundial han hecho cambiar la situación económica y las obras han tomado un fuerte impulso.

1,773 views
11 faves
42 comments
Taken on July 7, 2012