new icn messageflickr-free-ic3d pan white
ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ | by fgenoher
Back to group

ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ

Biert (Gironès).

 

La seva església parroquial és dedicada a sant Martí.

 

Sembla que al segle X depenia del monestir de Sant Medir, l'emplaçament primitiu del qual era a Sant Gregori abans del seu trasllat a Amer; també hi tenia possessions el monestir de Sant Feliu de Guíxols.

 

L'església actual va ser consagrada el 1116, en substitució d'una església anterior que havia estat construïda en temps del bisbe Ot de Girona (995-1010) i s'havia enderrocat.

 

Actualment tancada, és una església romànica d'una sola nau, sobrealçada, amb dues capelles afegides formant creuer, i un sol absis. La porta fou refeta el 1861; té la rectoria adossada a ponent.

 

El 1698 era lloc reial.

 

www.rostoll.cat/obaga/Fitxes/Romanic/504_SMartiBiert/SMar...

 

Su iglesia parroquial está dedicada a san Martín.

 

Parece que en el siglo X dependía del monasterio de Sant Medir, el emplazamiento primitivo del cual era en Sant Gregori antes de su traslado a Amer; también tenía posesiones el monasterio de Sant Feliu de Guíxols.

 

La iglesia actual fue consagrada en 1116, en sustitución de una iglesia anterior que había sido construida en tiempos del obispo Ot de Girona (995 a 1.010) y se había derribado.

 

Actualmente cerrada, es una iglesia románica de una sola nave, sobrealzada, con dos capillas añadidas formando crucero, y un solo ábside. La puerta fue reconstruida en 1861, tiene la rectoría adosada a poniente.

 

En 1698 era lugar real.

493 views
7 faves
45 comments
Taken on June 10, 2007