new icn messageflickr-free-ic3d pan white

Monestir de Sant Pau del Camp 12

Detall dels arcs lobulats del clàustre, d'influència àrab.

En ple cor de la ciutat de Barcelona, a pocs minuts de la famosa i bulliciosa Avinguda del Paral.lel, es troba una petita joia del romànic, un petit monestir, amb la seva església, que és present en aquest lloc des del segle IX o X. Es tracta del Monestir de Sant Pau del Camp. Se li va adjudicar aquest nom perquè en aquell temps el lloc era una plana dedicada totalment al cultiu.

Va ser fundat pel comte Guifré-Borrell entre el 897 i el 911, si bé fins a partir de 985 no hi ha cap document escrit que acrediti haver estat ocupat per alguna comunitat monacal.

 

Detalle de los arcos lobulados del claustro, de influencia árabe.

En pleno corazón de la ciudad de Barcelona, a dos pasos de la famosa y bulliciosa Avenida del Paralelo, se encuentra una pequeña joya del románico, un pequeño monasterio, con su iglesia, que está presente en este lugar desde el siglo IX o X. Se trata del Monestir de Sant Pau del Camp. (Monasterio de San Pablo del Campo). Se le adjudicó este nombre porque en aquel entonces el lugar era una llanura dedicada totalmente al cultivo.

Fue fundado por el conde Guifré-Borrell entre el 897 y el 911, si bien hasta a partir del 985 no existe ningún documento escrito que acredite haber estado ocupado por alguna comunidad monacal.

1,458 views
6 faves
26 comments
Taken on February 24, 2011