new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Day Eight | by ODPictures Art Studio LTD - Hungary
Back to group

Day Eight

8/365

 

Próbán voltam. Franz Schubert C-dúr miséjét próbáltuk a szólókkal. Az előadás 2011. február 20. vasárnap 18 órakor lesz a Zuglói Evangélikus Templomban, mindenkit szeretettel várunk :) Aki eljön, majd jól lefotózom, és kiteszem a 365-be :)

Próba után tettem egy rövid sétát a Dunaparton az új halszem obimat próbálgatva, miközben egyszer csak hegedűszóra lettem figyelmes... Nem tévedtem. A kitartó művész a lánchídon hegedült, metsző szélben. Épp a kiséjizene szólt. Bedobtam egy kétszázast és megkérdeztem, hogy csinálhatok-e pár képet róla. Ő bólintott, és játszott tovább. Pár perc múlva feladtam a halszemmel való küzdelmet és feltettem a kis fix ötvenes, jóval fényerősebb obit, de még ezzel is iso 800-ig kellett tolni az érzékenységet, hogy nyitó rekeszen kézben kitartható időt kapjak. Két kép lett éles a tízből.

Amikor nem jött senki a hídon, abbahagyta játékát és odajött hozzám, hogy mutassam meg neki is, hogy mik születtek. "Ön újságíró? - Nem vagyok, csak a magam örömére csinálom. Átküldöm a képeket, ha kéri! - Nem köszönöm, nincs internetünk. (Boldog ember!) - Amúgy én csodálom, hogy itt van ilyen hidegben, én is zenész vagyok, a zeneakadémiára járok, és..." És hosszas csevelybe bonyolodtunk.

Elmondta, hogy mínusz öt fok alatt már a bal kezére is felhúzza ujjatlan kesztyűjét, bár sokat nem jelent. Arról is beszélt, hogy Németországban és Franciaországban nem érdemes időt pazarolni az utcazenélésre, ellenben délen, Olaszországban - de csak kb. Nápolytól lefelé, na ott igen. Meg az Angyalvár alatt, Rómában. Amúgy Zuglóban lakik, és örül hogy zenésszel találkozott. Mondam neki, hogy én is, főleg ha ilyen szép háttér előtt muzsikál.

 

------

 

After our Schubert: Mass in C rehearsal I have had a little walk on the riverbank. The concert btw will be 20/2/2011 Sunday 18 pm in the Lutheran Church in Zugló, Budapest. Come if you can, it would be nice, especially I take photo from you after this event :) It will be the next piece of this 365 series :):)

During my walk i have heard a sound. A persistent fiddler set on the chainbridge in the cold, in the strong wind. Actually he has played the little night music. I gave him 200 HUFs, and asked him to take some photos from him. He said OK. :)

After a while I have gived up the fun with my new fisheye lens 'cause of its low brightness. I put the fixed 50 mm f1,8 lens to iso 800 f1,8 1/25. The result is 2 sharp photo from 10.

Suddenly when there was nobody on the bridge, he came to me to let him a look to my photos. "Are you a journalist? - No, I take photos just to my pleasure. I"ll send you this photos if you want... - No, thanks, we have no internet. (Glad man!) - But I wonder you, who stand here in the cold night, because I am a musician too, I study in the Academy of Music... - OOh wow..." - began a long chat.

He told about his life.

Under five degrees below zero he wears his sleeveless gloves (without fingers) but it does not heat up too much.

Not worth to do street music in France and Germany. It pays badly. But in Italy, mainly under Naples... And next to the Castel Sant'Angelo in Rome... Life is beautiful! :)

Btw he lives in Zugló, Budapest, and he is happy because of me, because of I am a musician. I told him that I was glad too, also because he has a beautiful backround with the palace. :)

  

365

FB fan page

blog

7,693 views
40 faves
49 comments
Taken on January 7, 2011