new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Kuifhoenderkoet (Southern screamer) | by EricK_1968
Back to group

Kuifhoenderkoet (Southern screamer)

Some of my other animal shots:

Animals

 

De kuifhoenderkoet (Chauna torquata) behoort tot de familie van hoenderkoeten (Anhimidae). Hij komt voor in bepaalde streken in Zuid-Amerika, waaronder Bolivia en Uruguay.

 

Buiten het broedseizoen leven ze in grote kolonies samen, veelal in moerassige gebieden, maar altijd in de directe nabijheid van water. Het omvangrijke nest wordt in ondiep water of op een oever gebouwd. Er worden gemiddeld vijf eieren gelegd, die door beide ouders uitgebroed worden. De jongen zijn nestvlieders.

 

Kuifhoenderkoeten voeden zich met onkruid, wortels en granen. Hoewel hun uiterlijk het in eerste instantie niet doet vermoeden, zijn kuifhoenderkoeten uitstekende vliegers. Volwassen kuifhoenderkoeten hebben een totale lengte van 90 centimeter en ze wegen doorgaans niet veel meer dan 2½ kg.

 

The southern screamer (Chauna torquata), also known as the crested screamer, belongs to the order Anseriformes. It is found in southeastern Peru, northern Bolivia, Paraguay, southern Brazil, Uruguay and northern Argentina.[2] Its diet consists of plants stems, seeds, leaves, and, rarely, small animals.

1,279 views
18 faves
425 comments
Taken on March 27, 2011