new icn messageflickr-free-ic3d pan white
Nationale Nederlanden: Wat er ook gebeurt...... (Rob Ligtvoet ) | by EricK_1968
Back to photostream

Nationale Nederlanden: Wat er ook gebeurt...... (Rob Ligtvoet )

Het is een opvallend, asymmetrisch bouwwerk van 275 meter lang dat de Utrechtsebaan met een grote boog overspant. Daardoor valt het te beschouwen als de moderne stadspoort tot Den Haag. De Haagse Poort bestaat uit een hoog- en een laagbouwdeel, die zijn verbonden door de boog vanaf de zevende etage. De grootste hoogte bedraagt 70 meter (16 verdiepingen). Het gebouw biedt ongeveer 108.000 m² aan kantoorruimte.

 

Architect Rob Ligtvoet heeft bij de bouw rekening gehouden met de stank, de vervuiling en het lawaai van een zeer drukke weg. Het gebouw heeft een eigen schoneluchtinstallatie en de ramen in de boog zijn gemaakt van zes centimeter dik veiligheidsglas - ze wegen per stuk 500 kilo. De bouwkosten bedroegen circa 135 miljoen euro. Opdrachtgever voor de bouw van dit groen-wit gestreepte kantoorgebouw is verzekeringsmaatschappij Nationale-Nederlanden.

De centrale hal van het gebouw bestaat uit een kubus van 25 meter doorsnede, waarop een cilinder die met een koepel bekroond wordt.

 

De Haagse Poort is opgeleverd in september 1994 en in 1995 in gebruik genomen. In het kantorencomplex zijn de hoofdkantoren van Nationale-Nederlanden en ING Real Estate gevestigd. ING Real Estate heeft haar hoofdkantoor in de Haagse Poort per 1 februari 2005 verkocht aan KanAm, maar heeft een 10-jarig huurcontract afgesloten

   

Take some time and check my other shots here:

Darckr (click)

 

5,837 views
37 faves
860 comments
Taken on October 14, 2010