new icn messageflickr-free-ic3d pan white
SEB - Internetkontoret för privatpersoner | by eovemar
Back to photostream

SEB - Internetkontoret för privatpersoner

Detta är den sida man möts av då man loggar in som privatperson hos SEB (Skandinaviska Enskilda Banken). Jag loggar alltså in som privatperson (undrar vad jag vill göra?) och hamnar på fliken Kundservice > Aktuellt > Välkommen (och alltså inte fliken Min ekonomi). Detta händer automatiskt varje gång och jag kan heller inte påverka det. Jag kan personalisera sidan för att se nyheter, räntor och diverse index men jag kan INTE se någonting som har med min ekonomi att göra. Alla dessa index, nyheter och kalendrar har ingenting med min inloggning att göra (det är generell information tillgänglig för alla) såklart men SEB har av någon väldigt dålig anledning valt att det är den informationen man skall presentera till alla privatkunder efter inloggning.

 

Är det någon som vet varför man gör detta? Antar man att kunderna inte vill få sina kontonummer och saldo i ansiktet utan att i stället smyga sig in på sidor med känslig information när man försäkrat sig om att ingen står bakom ryggen?

 

Det som är konstigt är att det till skillnad från alla andra sajter i världen ej presenteras relevant information efter inloggning. Jag misstänker att flera andra svenska banker jobbar på samma sätt.

 

Förstår de ej vad folk vill ha eller ignorerar de bara det?

 

Att sidan har fått titeln "Internetkontoret för privatpersoner" vittnar också om ett extremt inifrån och ut tänk. Banksverige verkar ha bestämt sig för att avskärma sig från allt som händer på internet och hänga kvar i gamla hjulspår.

 

Vansinne!

11,224 views
0 faves
2 comments
Taken on March 25, 2008