Banana Split Screen: Marka Žvaka
U drugom nastavku serijala razgovora "Banana Split Screen" o netradicionalnim oblicima rada na internetu, Leo Kirinčić je u Filodrammatici razgovarao s beogradskim YouTuberima Dušanom Šaponjom i Dušanom Čavićem, poznatijima kao Marka Žvaka.

Pritom je premjerno prikazana i epizoda njihove emisije snimljena tijekom njihovog boravka u Rijeci, koju možete pogledati na www.youtube.com/watch?v=UzSg80iECoI&t=6s

Emisija Marka Žvaka prikazivala se od 2006. do 2011. godine na televizijskom programu B92, nakon čega Šaponja i Čavić emisiju u vlastitoj produkciji Ciklotron sele na YouTube. Autori su mnogih nagrađivanih djela, njihov YouTube kanal prati preko 45.000 pretplatnika, a dosad su objavili više od 350 video uradaka.

U svojim videima koje objavljuju svakog četvrtka u 10 sati, Šaponja i Čavić obrađuju širok spektar aktualnih i često kontroverznih društvenih pitanja. Tako, primjerice, prenose o čemu razmišljaju džogeri dok trče, kako se osjećaju stanovnici nebodera u Novom Beogradu koji kao posljedicu jednog Titovog govora imaju stup u dnevnim boravcima, kako izgleda frizerski salon u kartonskom romskom naselju, formiraju li umirovljenici red ispred pošte prije ili poslije 4 sata ujutro na dan isplate mirovina, i što misle Beograđani o pušačima koji posljednji dim unose u gradski autobus.

U razgovoru je bilo riječi o njihovom radu i razvoju, o tome je li moguće zarađivati od platforme kao što je YouTube, i kako njihov alter ego Marka Žvaka u poslovnom smislu doprinosi njihovoj produkcijskoj kući Ciklotron.

Više na drugo-more.hr/bss-marka-zvaka/

Foto: Kristijan Vučković / Drugo more
32 photos · 5 views